Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı karşısında çaresiz kalan terör örgütü PKK’nın, Reuters ve AFP gibi uluslararası medyayı arkasına alarak yaydığı “Türkiye hastane vurdu” iftirası çabuk çöktü. Afrin’i terk etmeye hazırlanan PKK’nın giderken arkada delil bırakmamak için bölgedeki binaları, araçları ve emperyalistlerden aldığı silahları yaktığı ortaya çıktı.

Kendileri yakıyor

Harekât kapsamında çevresi kuşatılan Afrin şehir merkezinden sivillerin çıkışını engellemek isteyen teröristler, TSK hakkında olumsuz algı oluşturmak ve kara propaganda yapmak amacıyla her türlü yola başvuruyor. Teröristlerin bu kapsamda Afrin’in birçok noktasında araç ve binaları ateşe verdiği anlar, İHA’lar tarafından görüntülendi. Görüntülerde, çok sayıda teröristin kentin birçok noktasında yaktığı bina, tesis ve araçlar yer aldı. Teröristlerin, “bunların TSK tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin uluslararası kamuoyunda algı yaratmak” amacıyla tanker, kamyon ve otomobilleri ateşe vermesinin ardından oluşan alevler ve duman bulutu görüntülere yansıdı.

Kaçmaya hazırlanıyorlar

20 Ocak tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekâtı ile bugüne kadar 224’ü köy ve 44’ü kritik nokta olmak üzere 268 bölge TSK ve ÖSO tarafından kontrol altına alındı. Afrin Merkez’e yaklaşık 500 metre kaldığı belirtilirken, bütün çağrılara rağmen emperyalistlerden beklediği desteği bulamayan terör örgütü PKK kaçış için hazırlık yapmaya başladı.

TSK’ya iftira atıyorlar

Kaçarken geride delil bırakmak istemeyen terör örgütü bölgedeki binaları ve araçların yanı sıra, emperyalistler tarafından kendilerine verilen silahları da yok etmeye çalışıyor. Terör örgütünün bu şekilde hareket etmesinin birçok sebebi olduğuna işaret eden uzmanlar bunlardan ilkinin “TSK ve Türkiye hakkında olumsuz algı oluşturmaya çalışmak” olduğuna dikkat çekti.

“Terör ağı ortaya çıkmasın” diye deliller yok ediliyor

Kaçarken hızlı hareket edebilmek için silahları yakan terör örgütü, geride bıraktığı silahların ÖSO’nun eline geçmesini istemiyor. Bu sebeple başta ağır silahlar olmak üzere bölgedeki araçlara da hasar veriyor. Geride kalan silahların ABD’den mi, Rusya’dan mı alındığının tespit edilmesinden çekinen terör örgütü aynı zamanda “uluslararası terör ağının” ortaya çıkmasına da engel olmaya çalışıyor.

Kaynak: Diriliş Postası (Furkan Azer)