PKK yanlısı yayın için hazırlanmış bir program ve çapsız muhabiri, PKK'yı yüceltmek için halka inince ters tepti ve Kürt teyze PKK'yı eleştirirken Türkiye'ye ve Türk askerine övgüler yağdırdı.

PKK'SIZ TÜRKLER İLE DAHA RAHATIZ

TV yayınında "Türk askeri sizi bombaladı mı", Türk askeri size yol veriyor mu" gibi provokatif sorulara karşısında kendisine mikrofon uzatılan Kürt teyze "Türkler yol veriyor. PKK'lılar yol vermiyor. Onları temizleseler, buralar rahatlar" şeklinde cevap verince sözde muhabir afalladı.

ELİNDE CIMBIZ HAZIR BEKLİYOR AMA...

Beyaz Gündem Yazarı Ezgi Akgül konuyu şöyle değerlendirdi;

"Rudaw muhabiri yavaşça teyzemin yanına yaklaşıyor. Kafasında tek hedef var, dört beş cümle söyletip teyzenin Türk askeri konusundaki yakınmalarını dünyaya anlatmak. Elinde cımbızı hazır bekliyor. En can alıcı yeri alıp dünyaya onu servis yapacak."

"Teyzem çok şey görmüş hayatta. Savaş görmüş, açlık görmüş, ölüm görmüş, ihanet görmüş. Çaylak bir muhabirin provakasyonuna alet olmayacak kadar tecrübe edinmiş bu hayatta."

"Açıyor mübarek ağzını; 'Gelip burda bana Türk askerini soruyorsun da niçin yolumuz, suyumuz, elektiriğimiz, okulumuz var mı, işimiz karımız var mı diye sormuyorsun, Türkiye’nin bir şey yaptığı yok, yolları kesen PKK. PKK burdan kovulsa dünya serbest olacak' diyor, dünya beş dakika güzelleşiyor...."

Kaynak: Beyaz Gündem