Kullanım amacı bakımından projeksiyondan yansıtılan görüntüyü izleyicinin rahatlıkla görebilmesini sağlamak olan projeksiyon perdesi, bugün evlerin, iş yerlerinin vazgeçilmez aksesuarları arasına girdi. Kullanım alanına göre birbirinden farklı çeşitlerde üretilen perdelerin en önemli özelliği görüntü kalitesini yüksek düzeyde sunmak. Standart örtü ya da duvara göre, projeksiyon için üretilmiş olan perdeler kullanılan malzemelerle diğerlerinden ayrılmaktadır. Projeksiyon cihazının türüne göre beyaz, gri, gümüş, parlak ya da mat üretilebilen perdelerin en önemli özellikleri aşırı kontrastların, renk bozulmalarının ve parlamalarının önüne geçilmesini sağlamaktır.

Temel olarak 3 farklı modelde üretilen projeksiyon perdeleri içerisinde storlu projeksiyon perdeleri en çok tercih edilenler arasındadır. Tavana yada duvara monte edilebilen storlu projeksiyon perdesi, stor yayı aracılığıyla manuel olarak açılıp kapanabilme özelliğine sahiptir. Fakat bu durum genellikle zahmetli olabildiği gibi çoğu zaman indirilen perdenin yeniden toplanması akıl edilmez ve stor yayı mekanizması zamanla ilk günkü özelliğini yitirebilir. Bu durumda perdede tam kapanmama, kapanma esnasında sıkışma gibi sıkıntılar yaşanabilmektedir.

Ayaklı projeksiyon perdesi ise genellikle portatif olmasıyla tanınmaktadır. Özellikle acil sunumlarda taşına bilme özelliğiyle tercih edilen tripod ayaklı projeksiyon perdelerinin en bilinen dez avantajı büyük boyutlarda üretilememeleridir.

Bu nedenle istenilen boyutta üretilebilen ve mekanik aksamın dışında motorlu aksama sahip motorlu projeksiyon perdesi daha fazla tercih edilen modeller arasında yer almaktadır. Kullanılan sessiz elektrik motoru aracılığıyla uzaktan kumanda ile yönetilen motorlu projeksiyon perdeleri duvara ya da tavana monte edilebilmekte, istenildiği zaman rahatlıkla indirilip toplanabilmektedir. Bu sayede ofislerinizde, evlerinizde, toplantı salonu ve restoranlarda daha uzun süre kullanım ömrüyle dikkat çeken perdeler fiyatlarıyla da gayet uygun.

Projeksiyon perdesi fiyatları öğrenmek için girebilirsiniz: karşılaştırıldığında, üç farklı model içerisinde performans etkenine göre en iyi sonucu motorlu modeller vermekte olup, aynı zamanda kullanım kolaylığı ile rahatlık ve konforu bir arada yaşamanıza vesile olmaktadır. Bu üç gruba ek olarak kullanım alanına göre ters projeksiyon perdeleri, fast-fold perdeler ve ev kullanımına uygun fixed frame perde modelleri de tercih edilebilmektedir. Ters projeksiyon perdeleri arkalarından yansıtılan görüntüyü ön tarafa yansıtılmakta kullanılmaktadır. Bu nedenle genellikle reklam ve pazarlama ve tanıtım amacıyla mağaza / ofis vitrinlerine monte edilmektedir. Yerden tasarruf edilmesini sağlayan dar alanlarda kullanıma uygun ters yansıtma perdelerinin de motorlu modelleri bulunmakta ve istenilen ebatlarda üretilebilmektedir.