Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Abdullah Gül’ün adaylığına ilişkin muğlak açıklamalarıyla, yol haritalarını Gül’e göre belirleyeceklerinin sinyalini verdi. Gül’ün adaylık kararıyla sadece Saadet’in değil kayıkçı ittifakının da çatı adayı olabileceği yeniden konuşulmaya başlandı.  

AK Parti ve MHP kurduğu “Milli” ittifakla 2019’a ilişkin kartlarını açıktan oynayıp, yol haritasını belirlerken, CHP-HDP-İP-Saadet Partisi’nden oluşan kayıkçı ittifakının da çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olarak girdiği tüm seçimlerde bozguna uğrayan CHP’nin başını çektiği blok, 2019’da Erdoğan karşı CHP kökenli bir ismin kazanamayacağı konusunda hem fikir olurken, adayın kim olacağı konusunda tartışmalar devam ediyor. CHP’nin hamiliği üstlendiği blok, AK Parti tabanından, muhafazakar kesimden oy alabilecek bir ismi aday belirleme üzerine müzakere yürütürken, bu noktada ana kodlarının 180 derece aksine hareket eden Saadet Partisi’nin kilit rol oynaması bekleniyor.
Hem aday hem değil
Hayırcı blokun oy oranı olarak belki de en küçük ortağı olan Saadet’in yol haritası ise 15 Temmuz kahramanlarına yargı muafiyeti veren KHK’dan kaygı duyarak Erdoğan karşıtlarına adaylık pozu veren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e göre şekillenecek. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hürriyet’e verdiği mülakatta Gül’ün adaylığına ilişkin konuştu. Gül’e ilişkin net bir tutum ortaya koymayan Karamollaoğlu, “Abdullah Gül bizimle geçmişte siyaset yapmış bir isim. “Tamamen devre dışıdır” diyemeyiz ama ‘adayımız’ da diyemeyiz” sözleriyle Gül’ün kararını beklediklerini dışa vurdu.
Kılıçdaroğlu sıcak bakıyor
Gül’ün Saadet’ten adaylığa yanaşması durumunda CHP-HDP-İP’in de AK Parti seçmeninden oy alabileceği düşündükleri Gül’e destekleme kararı alacağı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “2019’da sağ sol yok” ifadesiyle her kesimle ittifak kurabileceğini vurgulamış, İP’te ikinci turda Erdoğan’a karşı diğer adayı destekleyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Diriliş Postası (Sabri İşbilen)