Muş'ta Güzeltepe köyünde öğretmenlik yapan Yunus Hoca, boğularak şehit olan Şehadet isimli öğrencisi için seferberlik başlattı. Sosyal medya üzerinden topladığı arkadaşlarıyla bir araya gelen ve kendilerini "Hayırda Yarışanlar Grubu" olarak nitelendiren bir birlikteliğe öncülük eden Yunus Hoca, Afrika'da şehit olan öğrencisi için toplanan yardımlarla su kuyusu açtırdı.

SUDA BOĞULAN ÖĞRENCİSİ YÜZLERCE KİŞİYE SUYLA HAYAT OLDU

Şehadet Kantaş isimli ilkokul öğrencisinin denetimsiz köy yakınlarında ki bir gölette boğulması Yunus Hoca ve sevenlerini derinden üzmüştü. Geçtiğimiz aylarda suda kardeşini kurtarmak isterken boğularak hayatını kaybeden Şehat için Yunus Hoca ve sevenlerince adeta hayır seferberliği başlatıldı. Yunus Irklı bunun üzerine öğrencisi Şehadet'in ismini yaşatmak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı. Toplanan yardımlarla Afrika'da Şehadet Kantaş adına bir su kuyusu açtırdı.

Şehadet için bir araya gelen kişiler sosyal medya üzerinde bir araya gelirken, kendilerini Hayırda Yarışanlar olarak nitelendirdikleri bir grup oluşturdu. Afrika'da açılan su kuyusunun ötesinde yeni projeler ortaya koyan grup yeni su kuyuları ve yardımların yapılmasına yönelik fedarane çalışmalarına devam edecek. Hayırda Yarışanlar Grubu için KYM tarafından verilen hesap numarası ile dışarıdan gelen yardımları da kabul etmeye başlayan grup, yaklaşık iki aydır faaliyet göstermekte olup beş su kuyusu çalışmasından sonra, yetimhane projesi ile faaliyetine devam etmeyi hedefliyor.


Kaynak: Beyaz Gündem (Ayşe Yeşil)