Bir yalıtım malzemesi olarak üretilen strafor ürünler, sert köpük petrolden elde edilmektedir. Üretim aşamasında bünyesinde çok sayıda küçük kapalı hava gözenekleri oluşmaktadır. Bu hava gözenekleri kaliteli ısı yalıtımı sağlamaktadır. Sert strafor ürünlerin %98 gibi büyük bir bölümü havadan oluşmaktadır. Bu özelliği ürünün çok hafif olmasını sağlamaktadır. Strafor ürünler kullanım alanlarına göre çeşitli sertlik derecelerinde üretilmektedir. Dünya genelinde ısı yalıtım ürünü olarak üretilmektedir. Ürünler suyla temas durumunda bile etkilenmemekte ve su emmediği için suyu geçirmemektedir.

Strafor Çeşitleri

Strafor ürünleri standart ve yanmaya karşı dayanıklı olarak iki çeşitte üretilmektedir. Sert strafor ürünlerin 490 dereceye kadar kendiliğinden yanmaya karşı dayanıklıdır. Yanma ve parlama derecesi ise 370 derece olarak bilinmektedir. Küçük devece inşaat binanız için ısı yalıtımı yapacağı zaman ürün seçimini sizlere bırakıyor. Strafor ürünlerin sıcağa dayanıklılık süresi, sıcaklığın derecesi ve kesintisiz etki altında kaldığı süreye başlıdır. Daha çok soğuk iklimlerde koruma amaçlı olarak kullanılması daha elverişlidir.

Strafor Özellikleri

Firma tarafından bina ısı yalıtım işlemleri için kullanılan sert strafor ürünler ekonomik olduğu için tercih edilmektedir. Ürünler hafif olmasına karşı dayanıklılık direnci yüksektir. Su emme oranı düşüktür. Yapısında zehirli gaz içermediği için çevre dostu ürünler arasındadır. Kullanım alanına göre istenilen ölçülerde kesilebilmekte ve şekil verilebilmektedir. Kullanıldığı yerde üzerine her türlü boya işlemi kolaylıkla uygulanabilir. Duvar yüzeylerinde panel olarak kullanılabilmektedir. Yüksek ısı direnci bulunmakta ve doğal taş görünümlü desenlere sahiptir. Bu özellikleri ile firma binanız için yapılacak işlemlerde rahatlıkla kullanıyor.

Avantajları

Sert strafor ürünleri diğer cephe panellerine göre daha avantajlıdır. Bu avantajların başında daha ekonomik olması geliyor. Firmanın yapmış olduğu çalışmaları görebilmek için web sitesindeki ürün özelliklerini ve yapılan çalışmaları görebilirsiniz. Strafor ürünleri hafif olduğu için taşınması kolaydır. İşlenebilir özelliği sayesinde kullanım alanına göre şekillendirilmesi çok kolay olmaktadır. Ürünün hafif olması montaj işlemlerini pratik yapmakta ve işlemlerin hızlı yapılmasını sağlamaktadır. Hafif olması işlem sırasında yaşanabilecek kaza riskini azaltmaktadır. İçerisinde bulundurduğu hava gözenekleri sayesinde ses ve ısı yalıtımını en iyi şekilde yapmaktadır.