Bilişim sektörü alanında yapılan çalışmalar, ülkemizde büyük gelişme gösteren sektörlerin başında gelmektedirler. Ülkemizde tasarlanan yeni uygulamalar son teknolojinin kullanılmasını sağlamakta ve yeni developerment eklenmesine katkıda bulunmaktadırlar. Ancak başka ülkelerden bu gelişmeleri sekteye uğratmak isteyen kötü niyetli kişi yada örgütlerin saldırıları ülkemizde bilişim sektörü ve farklı alanlarda yaşanan gelişmelere büyük oranda darbe vurmaktadırlar.

Siber Saldırılara Önlem Alma

Pyd, fetö ve farklı örgütlerin saldırı ve tehditlerine dur demek için kurulmuş olan Siber Özel Harekat sitesi, siber saldırıları engellemek isteyen kişiler tarafından oluşturulmuş olmaktadırlar. Siteye üyelik oluşturmakta ve bu konular hakkında tüm kişilerin bilgi sahibi olmasını sağlamaktadırlar. Yazılım ve bilgisayar programlarına yapılan saldırı ve tehditler için alınması gereken önlemler için siteden bilgi almaktadırlar.

Siber Güvenliğin Önemi

Siber suçlarla mücadele konusunda ülkemizde sivil toplum kuruluşları ve emniyet güçleri görev yapmaktadırlar. Siber Özel Harekat sitesinde en uzman bilgiler ve profesyönel anlamda bilgisayar bilgisi olan kişilerden bilgi almaktadırlar. Sitede en yeni siber saldırı konuları işlenmekte ve php konularında net bilgiler edinmektedirler. Siteye üye olunmakta ve bu konu hakkında siteye sorulan sorulara cevaplandırmalar yapmaktadırlar. Askeri, adli, hukuki, yazılım ve bilgisayar tehditleri ve saldırılara değinilmekte ve net içerikler sergilemektedirler.

Bilişim Sektörüne Siber Saldırı

Özellikle bilgisayar ve yazılım hizmetleri alanında gelişmemiş olan kişi yada örgütler, gelişmiş kişi yada kurumlara saldırı yapmaktadırlar. Siber Özel Harekat sitesinde bu konular açısından sıkıntı yaşayan kişilerle, bu konuları çözecek profesyönel kişiler fikir alışverişlerişi yapmaktadırlar. Yazılımı saldırıya uğrayan kişiler sitede yer alan forum konularına ulaşarak bilgi sahibi olmaktadırlar. Hukuki alanda saldırıya uğradığını düşünen kişiler bu siteden net bilgiler edinmektedirler. Siteden c# ve yeni nesil tüm internet arama seçeneklerine ulaşmaktadırlar.