Beyaz Gündem'den Gündüz Demirhan'ın görüştüğü Doğu Türkistanlı gençler, yaşadıkları kan donduran işkenceleri paylaşırken Mısır'ın işgalci lideri Sisi ve Çin yönetiminin alçak ittifakını da gözler önüne serdi.

Demirhan şöyle aktardı;

GÜZEL BİR KIZ VE GENÇ BİR DELİKANLI

Yanıma oturduklarında önce farketmemiştim. Samimi tavırlarını farkettiğimde, telefonda yazdıklarıma kilitlenmiş durumdaydım. Her zamanki gibi hararetle bir yazı yazıyordum. Konuşma ve aksan Türki Cumhuriyet tüyosu veriyordu.

Başımı kaldırınca incelercesine baktım. Sarı saçlı, beyaz benizli güzel bir kız ve genç bir delikanlı. Kız çok neşeli ve rahat tavırlıydı. Rusya ve Ortaasya karması sevgili gençler olarak düşündüm. Sonra bir fotoğrafçı, bir çiçek satıcısı, bir başka işportacı ve çaycı derken kızın yalnız kaldığını gördüm. Yanındaki erkek uzaktan fotoğrafını çekiyordu. Diğer şipşak fotocu yaklaştı kıza ve sordu:

- Nerelisin?

Kız hiç bozuntuya vermedi. Şipşak fotocunun kendine asıldığını bile anlamamıştı.

- Doğu Türkistan...

Akan sular anında durdu. Ben burada takılmıştım ama hala kıza bakmıyordum. Erkek arkadaşının yanına gelmesini bekledim. Gelince;

- Merhaba, dedim. Konuşabilir miyiz? Doğu Türkistanlı olduğunuzu duydum.

- Evet...

Çok çok uzun konuştuk. Üçer bardak çaydan sonra bayağı da gezdik. Kardeşlermiş... Abla akşam uçakla başka bir ülkeye gidecek. Kendisinin pasaportu yok. Mülteci de değil. Çok ilginç bir statüdeler... Biliyordum ama konuştuk yine de.

BABALARI ÖLDÜRÜLMÜŞ ANNELERİ ÇİN ESARETİNDE

Doğu Türkistan hikayeleri dinlemek istemiştim. Güvenlik nedeniyle isim veremeyeceğim. Çünkü babaları daha önce öldürülmüş. Anneleri de şu an Çin hapishanelerinde. İki yıldır haberleri yok. Çin zulmünün ayrıntıları da anlatıldı, dinledim.

Ama, bir başka hikaye daha dinledim bu arada... Mısır Firavunu Sisi hikayesi... Erkek Kardeş M. iki yıl kadar Ezher'de öğrenci olarak bulunmuş. Suriye'ye giden cihadcılarla yola çıkıp, Arapça öğrenmek için Mısır'da kalmış bir süre...

SİSİ VE ÇİN'İN ALÇAK İTTİFAKI

Mısır ve Çin... Müslümanlara karşı işbirliği içinde imişler. Ezher'de okuyan Çin vatandaşı bütün yabancı namaz kılanlar tespit edilip hapse atılmış. Erkek kardeş M. 4 ay da hapis yattıktan sonra Türkiye'ye gelmiş. Mısır'daki Firavunların, Müslüman zulmüne olan şahitliklerini anlattı. Çin zulmünü anlattı. Telefonumu verdim. Numarasını aldım. Mısır numarası kullanıyor hala... Çalışmıyor. Ablasının gönderdiği para ile idare etmiş ama çalışacak. İş arayacak. İcatları olduğunu söyledi.

Beraber fotoğraflar çektirdik. Whatsapp'tan atmış şimdi bir kısmını bana... Doğu Türkistan deyince içimde akan sular duruyor. Donuyor her şey...

Abdurrehim Heyit'ten bahsettik Hapiste olduğunu söyledi. Veya kaçmış olabileceğini...

ÖZGÜRCE SAVAŞABİLMENİN GÜZELLİĞİ

Muhammed Said Hacim konuştuk. Burada gıyabında cenaze namazı kılındığını... Suriye gibi yerlerde özgürce savaşabilmenin güzelliğinden bahsetti bana. Gönlü savaşta anladım ki... 
- Savaş ordu işidir, dedim. Bak ablan var ve sana ihtiyacı var.

Ablası gülümsedi, çok güzel bir tebessümü vardı. M. oldukça düşünceliydi.

ALLAH ERDOĞAN'I BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN

Vedalaştık ama mutlaka tekrar inşallah görüşeceğiz. Ayrılırken o güzel kız şunları söyledi... Hala kulaklarımda yankılanıyor.

-Türükler çok güzel insanlar. Allah Erdoğan'ı başınızdan eksik etmesin.

Kaynak: Beyaz Gündem (Gündüz Demirhan)