Nurcular içerisinde siyasi yayın yapan tek gazeteye sahip olan Yeni Asya, hemen tüm nurcu cemaatler tarafından yayınları nedeniyle eleştiriler alıyor. Ancak tüm bunlara rağmen "Risale-i Nur'un medyada ki dili" gibi söylemler ile Risale-i Nur hizmetlerini temsil ediyor izlenimiyle medyada yer alıyor.

NURCULARI 'HAYIR' DİYORMUŞ GİBİ GÖSTERDİLER

Siyasal Nurcu Yeni Asya grubu, nurcular ve Risale-i Nur üzerinden siyaset yapmaya dün olduğu gibi bugünde hızla devam ediyor. 16 Nisan referandumları için de ekser nurculara muhalif olarak 'hayır' oyu verme kararı alan Yeni Asya, bu kararının gerekçesi olarak her zeminde Risale-i Nur ve Bediüzzaman'ı öne sürmüştü.

Nurcuların referanduma 'hayır' dediği şeklinde medyada haberlerin çıkmasına neden olan Siyasal Nurcu Yeni Asya yazarı Ali Ferşadoğlu gibi bazı isimler 16 Nisan referandumu için Bediüzzaman Said Nursi'nin bile 'hayır' dediğini ileri sürecek derecede ifadeler kullanmıştı. Mehmet Ali Kaya ise "Nurcuların istişaresinden referanduma ittifakla ‘hayır’ çıktı" gibi ifadelerle, 'hayır' kararını Nurculara mâl etmişti.

KİTAP FUARINA RİSALE-i NURLAR ALINMAMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR

Yeni Asya yayınları Kocaeli Kitap Fuarı'na da alınmadı. Kitap fuarına giremeyen Siyasal Nurcu Yeni Asya'nın karikatüristi İbrahim Özdabak ise bu konuyu "Risale-i Nur'ların fuara alınmaması" şeklinde resmetti.

İşte o skandal karikatür;



Öte yandan Yeni Asya dışında Nurculara ait başka yayınevlerinin Kocaeli Kitap Fuarı'na girdikleri biliniyor. Nurcuların bir grubuna ait olan büyük yayınevlerinden birisi olan Nesil Yayınevi gibi bazı yayıncılarında fuarda yer aldığı biliniyor.



Kaynak: Beyaz Gündem