Süleyman Hilmi Tunahan Efendi Hazretlerinin torunu ve aynı zamanda Süleyman Efendi cemaatinin kanaat önderi olan Ahmet Arif Denizolgun hayatını kaybetti.

Gece saatlerinde beyin kanaması geçirerek 04:00 sularında vefat ettiği bilgisi ediniilen Denizolgun, müdahalelere rağmen  hayatını kaybetti.

Toplumda sevilen ve Kuran-ı Kerim öğretimi çerçevesinde ki hizmetleriyle bilinen cemaatin Nakşibendi koluna bağlı bir tarikat silsilesinden doğan cemaat olduğu biliniyor.

CENAZE TÖRENİ

Ahmet Arif Denizolgun'un cenazesi bugün ikindi namazına sonraso Şakirin Cami'nde kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecek.

AHMET ARİF DENİZOĞLU KİMDİR?

Cemaat liderliğinin yanısıra önemli bir geçmişe de sahip olan Ahmet Arif Denizolgun, 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Ahmet Arif Denizolgun, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünü bitirdi, bugunkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar akademisi Mimarlık Bölümünü bitirdi. Daha sonra Columbia University Wagner College Ekonomi İş İdaresi bölümünden mezun olan Ahmet Arif Denizolgun serbest mimar ve müteahhitlik yaptı.

1994 seçimlerinde Antalya'da milletvekili seçilen Denizolgun; 20. Dönem Antalya Milletvekilliği ile Ulaştırma Bakanlığı yaptı. NATO Komisyon Başkanlığı, Teknoloji ve Bilim Komisyon üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

BAŞBAKAN YILDIRIM BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Valiler toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldır'ım, "Bu sabah Ahmet Arif Denizolgun'un vefat ettiği haberini aldık. Sözlerimin başında Sayın Denizoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin başı sağ olsun." dedi.