Seviyorsunuz, aşıksınız ya da evlenmek için o harika insanı buldunuz. Evet şimdi ne olacak? Tabi ki evlenme teklif edeceksiniz. Elbette ki bu harika teklifi yaparken ne alacaksınız? Tabi ki de tek taş yüzük. Hayatınızda genellikle bir kez yaşanan bu deneyimi taçlandırmak için tek taş yüzükten daha iyisi düşünülemez. Eğer bir kadınsanız tek taş yüzükten daha değerli bir takı sizin için yok demektir. Bu İşin Tarihçesi Ne zaman çıkmış acaba bu gelenek diye düşünüyorsanız şöyle açıklayalım; 15. Yüzyılda Avusturya Arşidükü Maximillian nişanlısı Mary’ye aldığı bir yüzükle bu geleneği başlatmıştır diyebiliriz. O zamandan günümüze kadar Dünyada yaygın olarak uygulanan bir seremoni halini almıştır.



Bu muhteşem hediyeyi vermek isteyen kişilere hatırlatalım ki bu hediye genellikle sonsuzluğu ifade eden pırlanta ile süslenir ve ‘’sonsuza dek seninle birlikte olmak istiyorum’’ demektir. Eğer ki buna kesin karar verdiyseniz bir tek taş yüzük aramaya ve bu konuda çeşitli yerlere bakmaya başlayabilirsiniz. Açıkçası tek taş yüzükler biraz pahalı ancak verildiği ambiyans ve verilme nedeni düşünülürse maddi değeri arka plana düşmektedir. Daha Ucuzu Var Mı? Pırlanta oldukça zahmetli bir şekilde çıkarılıp işlenen ve az bulunan bir maden olduğu ve çok işçilik gerektirdiği için tabi ki pırlantadan yapılan tek taş yüzükler de oldukça pahalı. Hayatınızda yapacağınız yepyeni bir başlangıç olduğunu düşünürsek, bu pahalı hediyeyi vermeye değer doğrusu. Ancak şunu da söylemeliyiz ki, taş kısmında pırlanta olmadan da üretilebilen tek taş yüzükler var.



Swarovski taşından üretilen altın tek taş yüzükler var mesela. Ya da daha düşük maddi değer taşıyan taşlardan üretilen yüzükler de bulmak mümkün. Gelişen takı sektöründe oldukça farklı seçenekte tek taş yüzük modeli mevcut. Her ne kadar pırlanta bu konuda ilk tercih sebebi olsa da değişik bütçelere göre çözümler bulabilmeniz olası. Bu konuda farklı tek taş seçenekleri ile her bütçeye hitap eden bir adresten bahsetmeden geçemeyeceğim. www./altin-tek-tas-yuzuk_38.htm adresinden uygun fiyatlara da, daha yüksek fiyatlara da yüzük bulmanız mümkün. Myragold firması çok çeşitli seçenekleri ile hem gözünüze hem de cebinize hitap eden bir mağaza. Karar verdiyseniz, sıra artık tek taş bir yüzük almaya geldi ise burayı mutlaka ziyaret etmelisiniz derim.