Terör örgütü PKK'nın birbirine düşman üç azılı yöneticisi Karayılan, Bayık ve Kalkan'ın gizlendikleri derin sığınakta yaptıkları konuşmalar ifşa oldu. Birbirlerine “Bu Erdoğan üçümüzü de aynı deliğe tıktı. ‘Hayır' çıkmazsa bittiğimizin resmidir” dedikleri ve bütün hesaplarını referandum sonucuna göre yaptıkları görüldü. Terör örgütlerine göz açtırmayan TSK'nın envanterine giren silahlı İHA'ların ise PKK'yı çok sarsacağı dile getiriliyor. 
PKK YÖNETİCİLERİ AYNI DELİKTE

Kürt görünümlü Ermeni terör örgütü PKK'nın dört azılı yöneticisinden biri olan ‘Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in 12 Temmuz 2016'da gebertilmesinin şokunu üzerinden atamayan örgüt, son operasyonlarla adeta bitme noktasına geldi. Güvenlik makamları, hava ve kara operasyonları nedeniyle inlerinden çıkamayan Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın aynı delikte buluştuğunu tespit etti.

ÜÇ SAPIK ERMENİ, KÜRT KIZLARINDAN HAREM KURDU

İzlemeye alınan üç teröristin kandırdıkları Kürt kızları ile harem kurduğu biliniyordu. Şimdi ise üç teröristin birbirilerinin haremlerindeki kızlara göz diktiği, bu konuda aralarında konuşmalar geçtiği ve Bayık'ın, Karayılan'a, “Madem burada bir araya geldik, bari şu iki meseleyi çözelim. Birincisi, artık şu senin Kırmızı Fularlı Kızı Duran'a ver. Bu aranızdaki limoni hava dağılsın” dediği ve bu sözler üzerine gülüştükleri, Karayılan'ın ise hareminden kadın istenmesinden rahatsız olduğu görüldü.

‘EVET ÇIKARSA YANDIK'

Kadın pazarlığından arta kalan zamanlarında ise “17 Nisan sabahı eğer dost ve yandaşlarımız başaramazsa, üçümüzün girdiği bu delikten bir daha nasıl çıkacağız, güneşi bir daha nasıl göreceğiz, onu düşünelim” diye tartışan terörist başlarından Cemil Bayık'ın “Bu Erdoğan üçümüzü aynı deliğe tıktı. ‘Hayır' çıkmazsa bittiğimizin resmidir” sözleri, örgütün çaresizliğini iyice ortaya koydu.

‘AVRUPA, BUGÜNLERİ SON FIRSAT OLARAK GÖRÜYOR'

Bayık'ın tespitlerinden sonra söze giren diğer terörist başı Duran Kalkan'ın ise “He heval. Bugüne kadar üçümüzün bir deliğe girdiği görülmemiştir. Bu Erdoğan üçümüzü bir deliğe tıktı. Bu yüzden ‘hayır' çıkması için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Avrupalı dostlarımız da bunun son fırsat olduğunu düşünüyor. ‘Evet' çıkarsa yandık” ifadelerini kullandığı belirtildi. Hava Kuvvetlerinin etkili operasyonlarında büyük kayıp verdiklerini ve kendilerinin de güneşe hasret kaldığını itiraf etmeleri PKK'nın çok zor duruma düştüğünü gözler önüne serdi.

HER AN ÜÇ ALÇAĞIN GEBERME HABERİ GELEBİLİR

PKK kongreleri dışında hiçbir zaman aynı yerde bir araya gelmeyen, PKK'nın üç ayrı kliğini yöneten üç azılı teröristin aynı deliğe girmelerinin, imhalarını da kolaylaştırabileceği dile getiriliyor. Türk güvenlik güçlerinin ani bir baskınından sakınmak amacıyla ayrı yerlerde yaşamaya dikkat eden alçakların, düştükleri son durum başka kaçacak delikleri kalmadığına işaret ediyor. Bunun da, yolun sonuna yaklaşıldığı, Suriye'nin parçalanması engellenirse PKK'nın tarihin çöplüğüne gideceği, batının bu durumda ağır kayıp yaşayacağı anlamına geldiği değerlendiriliyor. Yeni hizmete giren güdümlü füzeyle donatılan Bayraktar insansız hava aracının anlık saldırılarından çekinen azılı teröristlerin gebertilmesinin an meselesi olduğu da gelen bilgiler arasında.

POLİS VE JANDARMADAN DEV OPERASYON

Referandum sürecinde PKK'nın sızma ve eylem yapma ihtimalini ortadan kaldırmak isteyen İçişleri Bakanlığı, 2015'ten bu yana çukurlara gömülen PKK'ya 2'nci dalga operasyon başlattı. 16 Nisan'da yapılacak referandum için FETÖ ile birlikte 'hayır' cephesinin başını çeken PKK'nın, seçim güvenliğini tehlikeye atmasının önüne geçilecek. Çukur-barikat operasyonlarının gerçekleştirildiği Suriye ve Irak sınırındaki Mardin'in Dargeçit, Derik, Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri, Şırnak merkez ve İdil, Cizre, Uludere, Silopi ilçeleri, Hakkâri'nin Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçesi olmak üzere12 merkezde başlayacak operasyonlarla terörist unsurların referandum öncesi sınır ilçelere sızmaları önlenecek.

Kaynak: Yeni Söz