Yani bugün içtiğiniz bir bardak su dünyanın ilk oluşum anında oluşan sudur. Doğal döngü olarak yeniden damıtılan ve kullanıma sunulan su, eskisi kadar hızlı bir şekilde temizlenmiyor. Bu nedenle yüksek insan nüfusunun talepleriniz karşılamak amacı ile ters ozmoz sistemi devreye girmektedir. Bu sistem bilinen en sağlıklı ve hızlı sistem olarak görülmektedir. Yapılan işlemler; suyun sırası ile filtrelerden geçirilmesi ve arındırılması işlemi. Elbette her bir filtre farklı bir maddeyi damıtırken, sadece bu yeterli olmuyor. Sistemin en başarılı aşaması membran sistemleri olarak karşımıza çıkıyor. Burada oluşan işlem inanılmaz bir şekilde suyu damıtarak, 1/3 oranında atık suyu dışarıya atarken, kalan kısmı içilebilir olarak kullanıma sunar.

Bu özel filtreleme sistemleri, gelecek için insanlara içme suyunu hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamayı hedefliyor. Gelecekte ki en önemli ve talep gören maddenin su olacağı kesindir. Bu nedenle deniz suyu arıtma sistemleri dünyanın birçok yerinde kullanılmaktadır. Etkin bir şekilde kullanımı yaygınlaşan bu sistem, su olmayan ve sadece deniz suyu olan alanlarda harika bir çözüm sunar. Bu şekilde su arıtımı sağlanmış olur ve insanlar, diğer canlılar için gerekli olan suyu üretebilirler. Zaman içinde gereksinimi artan maddelerin içinde en yüksek seviyede su, bu şekilde arıtılarak hızlı kullanım için uygun bir hale getirilecektir. Başarılı sonuçları aldığınızda, hem insanlar, hem de canlılar için en doğru iş akışı sağlanmış olacaktır.

Bu konuda ülkemizde de farklı çalışmalar yapılmaktadır. İnsanların yoğun yaşadığı büyük şehirler, büyük yerleşim alanlarında su arıtma tesisleri artık kuruluyor. Bunlara en güzel örneği Akgirişim tarafından yapılan projeler verilebilir. Kurumun başarı ile sonlandırdığı ve halen yapımı devam eden birçok endüstriyel tesis bulunmaktadır. Bu şekilde su arıtma konusunda uzmanlık elde etmiştir. Özellikler ters ozmos ve membran sistemleri ile alakalı çok başarılı projeleri bulunmaktadır. Elde edilen randıman, kurulumda yapılan maliyetleri kısa sürede geri dönüştürmektedir. Bu da alanında iyi yatırımlar yapıldığı anlamına gelmektedir. İlerleyen dönem için de harika sonuçların alınacağı yeni projelere yönelik çalışmalar, araştırma geliştirme departmanlarında devam etmektedir.