Sosyal paylaşım devi Twitter'ın ardından bugünde Youtube TİB tarafından kapatılmıştı. Star TV ana haber bülteninde Facebook'unda kapatılacağı ifade edildi. Gerekçe olarak ise, Facebook hakkında TİB'e gönderilen şikayetler oldu.

Geçtiğimiz günlerde Twitter için yapılan erişim engeli bugünde dev video paylaşım sitesi Youtube'nin başını yaktı. Her iki sitenin erişiminin engellenmesi, Facebook'unda benzer bir engele maruz kalabileceğini akıllarda uyandırmıştı. Star TV ana haber bülteninde, Facebook'a da erişime engelleneceğini öne sürmesi bu noktada dikkatleri Facebook'a yöneltti.

Star TV  Ana Haber'de konuyla ilgili "Facebook'un da kapatılacağı yönünde ciddi emareler var. TİB'den Facebook'un kapatılması için bir takım başvuruların yapıldığı bilgisi bize ulaştı" ifadeleriyle ortaya atıldı. Ayrıca, "Sadece Youtube değil Facebook'unda kapatılacağına dair ciddi emeraler var. TİB'den Facebook'un kapatılması yönünde bir takım başvuraların ulaştığı ve Ankara'da Türkiye'de ulasal güvenliği tehdit anlamı taşıdığı için bir teyakkuz halide gündemde" ifadeleride haber bülteninde yer aldı.

Kaynak: Beyaz Gündem