Milletimizin iftihar kaynağı olmayı saygın, caydırıcı ve etkin faaliyetleriyle sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı başarıyla sürdürüyor. ÖSO'ya bağlı birliklerde Mehmetçik'e yardımcı kuvvet konumunda desteklerini sürdürüyor.

SİVİLLERE ÖZEL HASSASİYET

TSK, "Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir" ifadelerine yer verdiği açıklamada sivil hassasiyetini yeniledi.

2872 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Başta YPG ve bağlı unsurlar olamak üzere terörist gruplardan bölgenin temizlenmesi için TSK tarafından yürütülen operasyon devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre; Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 77 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, "Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2872 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir" şeklinde ifadelere yer verdi.

Kaynak: Beyaz Gündem