İslamiyet kültüründe son derece önemli bir yere sahip olan ve oldukça yaygın bir şekilde kullanılmakta olan rahle, günümüz modern çağında da son derece sık şekilde kullanılmakta olan bir ürün olarak öne çıkıyor. Rahleler özellikle de üzerinde yazı yazmak, kitap okumak ve en önemli özelliği de Kur’an-ı Kerim tilavetine uygun bir şekilde olması amacı ile tasarlanmakta olan küçük ve dar bir masa türü olarak kısaca tanımlanabiliyor. Çok eski dönemlerden günümüz modern çağına kadar ulaşmış olan kültürel bir ürün olarak öne çıkan rahle modelleri açılıp, kapanabilme özelliğine sahip ürünler olarak öne çıkıyor.

Rahlelerde tasarımlar iki farklı şekilde gerçekleştiriliyor. Özellikle de rahlelerde X tasarımının yanı sıra üzeri düz küçük masa olarak da tasarlanabiliyor. Günümüzde de yaygın olarak kullanılmakta olan rahlelerde tasarım açısından son derece zengin bir çeşitlilik bulunuyor.   Rahle modellerinde Türk-İslam etkisi   Özellikle de rahle modellerinde birbirinden sade tasarımlarda olan çeşitlerin yanı sıra sedef ve oymacılık detayları ile çok daha ilgi çekici ve özel bir görünüme kavuşmuş olan rahlelerde son derece yaygın bir şekilde modern çağda insanlar tarafından tercih ediliyor. Günümüzde tasarlanmakta olan rahlelerde genel olarak Türk- İslam sanatının en önemli ve en çok öne çıkan noktaları olan oymacılığa ve kakmacılığa ilişkin birbirinden özel ve nadide örnekler görülüyor.

Bu tarz örneklerin son derece yaygın bir şekilde kullanılmakta olan rahleler ile özellikle kullanım açısından kolaylığı, rahatlığı ve uygunluğunun yanı sıra görsel açıdan da son derece şık bir dekoratif özelliğe sahip olması ve göz alıcılığının bulunması sağlanabiliyor. Bu gibi özellikleri ile de günümüzde son derece yaygın bir şekilde son dönemlerde de bu tarz özgün işlemeleri ile ön plana çıkmakta olan modelleri tercih ediliyor.   Günümüzde de yaygın olarak kullanılmakta olan rahlelerin en önemli özelliklerinden birisi de Kur’an-ı Kerim’ e bir saygı nişanesi olarak öne çıkıyor. Rahlelerin tasarımında ve sanatında pek çok alanda olduğu gibi Osmanlı sanatkarlarının sedef, fildişi ve kemik süslemeler ile yaptıkları modeller çok daha önemli örnekler olarak günümüze kadar ulaşıyor.