Afrin operasyonunun önündeki en büyük engel olan Rusya da geri adım attı. ABD, oylama taktiği ile zaman kazanmaya çalışırken, Afrin’den çıkan yüzden fazla Rus askeri, Esed rejiminin kontrolündeki Nubul ve Zehra beldelerine çekildi. Mehmetçik ve ÖSO birlikleri ise, Türkiye sınırından Afrin’e hareket etti. Dört bir yandan kuşatılan Afrin’deki teröristler teslim olmazsa tümüyle imha edilecek.

PUTİN GERİ ADIM ATTI

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Rusya ziyaretinin ardından Rusya geri adım attı. Türkiye'nin kararlılığı karşısında çaresiz kalan Rusya, sürekli göz kırptığı, Moskova'da büro açmalarına izin bile verdiği PKK/PYD'li teröristlere kalkan olmaktan vazgeçti ve Afrin'in Güney ve doğusunda mevzilenmiş askerlerini çekti. Afrin merkezinde ise az sayıda askerî polisinin kaldığı öğrenildi.

AFRİN'E TOPÇU ATIŞI

Rus askerlerinin çekildiği saatlerde, TSK tarafından da Afrin'deki terör örgütü mevzilerini topçu atışlarıyla vuruldu. Hatay'ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sınır birliklerinden terör yuvalarına en az 10 atış yapıldı. Yapılan atışların terör örgütü PYD/PKK mensuplarının taciz atışlarına, meşru müdafaa kapsamında karşılık olduğu bildirildi.

MEHMETÇİK AFRİN'İ KUŞATTI

Doğusu Fırat Kalkanı ile ele geçirilen bölgeler, batısı Hatay, kuzeyi Kilis, güneyinin büyük bölümü ise ÖSO kontrolündeki alanlarla çevrili olan, sadece güneyde rejim güçlerine bağlanan bir sınırı olan Afrin, Mehmetçik ve ÖSO birlikleri tarafından dört koldan kuşatıldı. Türkiye'den bölgeye hareket eden Mehmetçik ve ÖSO birliklerinin Afrin'e ilerleyişi ise sürüyor. Operasyonun tahmin edilenden çok daha hızlı neticelenmesi beleniyor.

‘TEHDİT EDEN HİÇ BİR OLUŞUMA İZİN VERMEYİZ'

Gelişmeleri değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden hiçbir oluşum asla müsamaha ile karşılanmayacak. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Uluslararası hukuktan da kendi hukukumuzdan da doğan bir hakkımızdır" dedi. Milli Savunma Bakanı Canikli ise şunları kaydetti: Bu operasyon gerçekleştirilecek, Suriye'nin kuzeyindeki bütün terör hatları, varlığı ortadan kaldırılacaktır. Bunun başka çaresi yok!

ABD HÂLÂ OYALAYACAĞINI SANIYOR

Tutarsızlık, yalan, dalavere, ihanet, katliam, sömürü, işgal konularında kimsenin eline su dökemediği ABD'nin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bakanı Tillerson'u yalanlayan bir açıklama yaptı. Sözcü Heather Nauert, ‘Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapıp yapmayacağını bilmiyoruz. Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Herkesin gözü DAEŞ'ta olmalı' şeklinde komik şeyler söyledi.

Kaynak: Yeni Söz