Türkiye'nin dış politikasını eleştirenlerin sunduğu çözüm yollarına bakalım, diyen Aydeniz bazı eleştirilere sert bir cevap vererek şunları söyledi;

- Irak bizim toprağımız değil, içişlerine karışma, bölgede ABD ve İsrail'in kurduğu üsleri görmezden gel ve hatta askerlerimizi de geri çek.

- Suriye bataklığından çık, 'yurtta sulh, cihanda sulh' politikasına geç, PYD'ye 3 değil, 15 bin tır silah verilse de karışma.

- Tutukladığın masum(!) ancak, hem CIA hemde MI6'ya çalıştığı ispatlanmış papazları, konsolosluk görevlilerini ve ayrıca yüzlerce insanımızı şehit eden NATO askerlerini serbest bırak.

- Özde PKK, sözde Kürt sorunu için tekrar çözüm sürecine geç, Türkiye'yi tükürüğü ile boğacak partinin kodesteki siyasetçilerini serbest bırak.

- Fetö ile mücadelede pasif ol, mümkünse bir çözüm süreci de onun için başlat.

- Rusya, İran, Suriye ile geçici de olsa bölgesel ittifaklar kurma, her daim Atlantik kanadının çıkarları için çabala, ABD ile baş edemeyeceğini unutma.

- Tam bağımsızlık, dünya beşten büyüktür gibi söylemleri bir köşeye bırak, gözünün içine baka baka altını oyanlara karşı nazik ol.

- Katar, Somali, Cibuti falan buralarda ne işimiz var, hepsinden geri çekil.

Kısacası özetlersek,

Kabuğuna çekil. Dengeli adı altında şamar oğlanı politikasını izle. Etrafının her yerden sarılmasına karşın polyannacılık oyna. Topraklarının 1/3'ünün özerk olması konusuna ılımlı bak. İngiliz, Amerikan ve Alman dostlarımızın(!) müstemlekesi olmaya devam et.
Şimdi, çözelim mi tüm sorunları? Ne dersiniz?

Kaynak:
Beyaz Gündem (Hasan Basri Aydeniz)