Terör örgütü YPG’nin kurguladığı ‘Türkiye, Afrin’de zehirli gaz kullandı’ oyununu Esed rejiminin haber ajansı tüm dünyaya gerçekmiş gibi servis etti. Kısa bir süre sonra da olayın kurgu olduğu anlaşınca tüm dünyada alay konusu oldular.

Esed rejiminin haber ajansı SANA, Afrin hastanesinin başhekiminin açıklamalarına dayandırdığı haberinde 6 sivilin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından zehirlendiğini iddia etti.

ÇOK NET BİR KURGU

Söz konusu iddiaya delil olarak gösterilen fotoğraftaki sivillerin zehirli gazla zehirlendiğine dair bir belirtinin olmaması olayın kurgu ve asılsız olduğunu ortaya koymaya yetti. Her fırsatta Türkiye’yi uluslararası kamuoyunda zor durumda bırakmak isteyen terör örgütü YPG ve Esed rejimi asılsız iddialarına bir yenisini daha ekledi.

SİVİL KATLEDİP, TÜRK ASKERİ YAPTI DİYECEKLER

Daha önce Türk ordusunun sivilleri vurduğunu iddialarını başka olaylardaki fotoğrafları kullanarak güçlendirmeye çalışan terör örgütü YPG’nin ‘zehirli gaz’ yalanın ardından ‘sivil katliamı’ yapıp, ‘Türk askeri sivilleri katlediyor’ propagandası yapmak için harekete geçtiği belirtildi.

Kaynak: Yeni Akit