Dolgun yanaklar gençliğin ve çekiciliğin sembolü olarak bilinir. Kişiyi genç ve sağlıklı gösterir. Zayıf ve dolgun olmayan, çökük yanaklar kişinin yüzünü daha yaşlı ve yorgun göstermekle birlikte yapısal olarak yüzde, özellikle de yanaklarda değişimler oluşabiliyor. Yağ ve kemik yapılarında ortaya çıkan bu değişimler dolgu uygulamaları ile düzelebiliyor ve yanaklardaki hacim kayıpları yanak dolgusu ile forma getirilebiliyor.

 Yanak Dolgusu Nasıl Yapılıyor?

            Yanak dolgusunun cerrahi girişimlerle veya cerrahi olmayan farklı tekniklerle yapılabildiğini belirtilen Uzm.Dr. Hande Ulusal, yanak dolgusunun yüzdeki estetik sorunlara getirilen en pratik ve en hızlı çözüm olduğunu vurgulamaktadır. . Yanağa dolgu uygulamasının ilk olarak anestetik krem sürülerek başlatıldığını, ince uçlu bir enjektör ile hyalüronik asit maddesinin yanağa enjekte edildiğini belirtmektedir. Bu işlemin 10 -15 dakikalık bir işlem olduğunu belirten Uzm.Dr. Hande Ulusal, dolgu maddesinin yanak üzerinde hemen etkisini gösterdiğini söylüyor.

 Yanak Dolgusundan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

            Aşırı sıcak ve aşırı soğuktan tedavi sonrası bir iki gün uzak durulması gerektiğini belirten doktorumuz, bir takım yan etkiler de gösterebildiğini belirmektedir. Özellikle yanak dolgusu sonrası şişlik oluşur mu endişesi taşıyanlar için; yanağa dolgu uygulamasının yan etkilerinin yok denecek kadar az olduğunu vurgulayan Uzm.Dr. Hande Ulusal, geçici olarak şişlik, kızarıklık ve morluk oluşabildiğini, ancak bu durumun hızla iyileştiğini belirtmektedir.

            Bu şişlik, kızarıklık ve morluğun 48 saat içerinde kendiliğinden kaybolduğunu, dolgu maddesi olarak enjekte edilen hyaluronik asit, vücutta doğal bir şeklide bulunan madde olduğu için alerjik reaksiyonlara neden olmayacağını vurgulamaktadır. Dolgu konusunda alınabilecek en iyi tedbirin uzman ve tecrübeli bir cerraha müracaat edilmesini gerektiğini belirten doktor, yanak dolgusu istanbul kliniklerinin bu konuda başarılı olduklarını vurgulayarak, dolgu uygulamasından sonra eğer ödem oluşursa ve hissedilirse ödemin çok daha çabuk geçmesi için bir takım tropikal kremler sürülmesi gerektiğini söylüyor.

 Cerrahi Yönetme Yanak Dolgusu

            Cerrahi yöntemlerde yanak dolgusu işleminde kişinin yüz yapısına uygun implant yerleştirme işleminin yapıldığını belirten Uzm.Dr. Hande Ulusal, ameliyatla yanak bölgelerine implant yerleştirildiğini belirtmektedir. Genelde yumuşak doku veya kemiğe sabitlenen implatın anestezi altında yapıldığını ve yaklaşık 1 saat sürdüğünü belirtiyor. Operasyon sonrası iyileşme süreci birkaç gün olduğunu da vurgulamaktadır.