Çalıntı sorularla kazanılan sınavların ve yerleşilen kadroların kriptoları hala yerlerinde durmaktadır. Yapılabilecek çok şey yok. Kendilerini ifşa etmelerini bekleyip, tedbirli olmak kaçınılmaz.

Eski dinozor bürokratik kadro tarafından yeni müfettişlerin önü kesiliyor. Bunu daha önce yazmıştım.

Emniyet teşkilatı büyük oranda temizlendi veya zararlı unsurlar şimdilik pasifize edildi. Hala daha çok problem var.

Ama en büyük problem adaletin gecikmesi... Geciken beşeri adalet, ilahi adaletin tecellisini şiddetlendirir. Bu tabiatın ve tarihin gizli bir kuralıdır.

Emniyette açığa alınan iki kişi biliyorum. İkisinin de bir çok ortak yanı var.

Asım... Okul ve sınıf arkadaşım. Bir yıldan biraz fazla daha zaman aynı evde kaldık. Milli Görüş evlerinde yetişip okumuş. İmam Hatip Lisesi mezunu. Tanıyacağınız en sakin, efendi ve dürüst insanlardan biridir. İstanbul'un bir ilçesinde, emniyet müdürlüğünde sivil memur olarak çalışıyordu. Asla ve asla fetöcü değil. Nereden mi biliyorum. Zaten böyle bir iddia da yok. Hep koyu bir Ak Partili olmuştu... Şimdi bir daha asla eski görevine dönemeyeceklerden...

Engin... Üsküdar'da otururken komşumdu. Bulgurlu Alvarlızade Camii cemaatindendi... Aynı zamanda gündüzcü olduğu zamanlar aynı İETT otobüsü ile işe giderdik. Zaten oradan ahbap olmuştuk. Ben kızın birini, kalabalık ve izdihamdan dolayı taciz eden iki izbandut gibi magandaya kafa tutarken, yanımda yer almış ve onları tekme tokat otobüsten atmıştık. İstihbaratta idi. Dinleme vb. Defalarca ikinci şubede sabaha kadar misafiri de olmuştum. Bağlı olduğu birimdeki 108 kişi işten çıkartıldığında, birimde kalan son iki kişiden biri idi. Asla fetöcü değildi. Onlardan hep şikayet te ederdi. Hep Ak Partili olmuştu. Ve hakkındaki iddia da zaten fetöcü olmak değil. Şimdi o da, bir daha asla eski görevine dönemeyeceklerden...

Asım ve Engin'in bir çok ortak yanları var. Emniyet, görevden uzaklaltırılmaları... Bir kaç savcı arkadaşa mail ve yüzyüze görüşme ile ilettim. O kadarı elimden geliyor.

Görevden uzaklaştırılma sebepleri Bank Asya... Bu bankada para bulundurmaları. Şimdi "hak etmişler o zaman" dediğinizi duyuyorum.

Acaba... Ya ayrıntı...

Ayrıntı şu: Her iki arkadaşım da oradan maaş filan almıyordu. Aile veya eşleri için de bu durum söz konusu değildi.

İkisi de bu malum ve melun örgütle davalık olmuşlar, ikisi de bu davayı kazanmışlar ve bu kazandıkları tutar ikisinde de iki hafta haberleri olmadan, adlarına bankada bir hesap açılarak tutulmuştur.

Gerekçe işte buradan doğuyor. Üzücü ve çok üzücü.

Bu benim derinden derine şahit olduğum bir durum.

Biz 15 Temmuz'da ayakta kalabildi isek, bu biraz da mazlumların duası iledir. Dört milyona yakın istenmeyen Suriyeli(!?) mazlumların duaları... 90 yıl öncesinin Osmanlılarının duaları...

Şimdi birileri hamaset edebiyatı ile mertebe yapmaya çalışıyor.

İftira ile abad olunmaz. İftira münafığın en baş emaresidir. Nerede bir müfteri görürseniz bilin ki o, sadece ve sadece şeytanın askeridir.

Bu tehlike ihmal edilirse, şer odakları hep aktif durumda kalacaktır.

İlahi emrin istikametinde zaten şüphe yoktur.

Kulluk ve dua yalnızca ve yalnızca O'na, selam O'ndandır.

Selam ve dua ile...