İnternet oluşumunda insanlar özgür bir şekilde gezinmek ve en iyi şekilde gezinmek ister. Fakat erişim engellerinde yaşanan problemlerde kullanıcılar yasaklı sitelere giriş yapmak ne kadar doğru ve ne kadar yanlış olduğu konusunda tedirginlik yaşamaktadır. Bu makalemizde kullanıcılarımıza en iyi şekilde ve özetle anlatacağımız konumuzu takip ederek en iyi bilgilere ulaşabilirsiniz. Uzun yıllardır internet dünyasına adım atıldığı ve bu nedenle aradığımız herşeyi internet üzerinde bulabilmekteyiz. Her türlü işlevleri internet aracılığıyla gerçekleştirdiğimizden dolayı artık sosyal faaliyetlerin % 40 oranında olduğu söylenebilir.

Çünkü alışverişler bile artık eskisi gibi mağazalarda değilde internet üzerinde geçekleşmektedir. Eskiden film izlemek dizi izlemek için ya TV yada CD marketleri aracılığıyla izlenirdi. Fakat sektörde pek çok işlevin gerçekleştirildiği dönemde artık kolaylıklar kullanıcıya sunulmaktadır. En basit örnek vermek gerekirse, bazı filmler daha vizyona girmeden internette yayınlanmaktadır. Kullanıcılar bu şekilde rahatlıklara alıştığından dolayı erişim engelleri getirilen web sitelerinde isyan etmektedir. İsyan etmesinin temel sebebi kolaylıkla aradıklarını bulduğu web sitelerinde özgürlüğün keyfini sürmekteydi.

Fakat durumlar bu şekilde işlememektedir. İnternet üzerinde gelişen pek çok servisler siteler özellikle sosyal medyalar kullanıcıya yarar sağladığı kadar zararda vermektedir. Çünkü erişime kapatılan siteler ya kullanıcıyı etkilemekte yada insan haklarını ve gizliliğine önem vermediğinden zorda bırakabilmektedir. Bu nedenle yasaklanan siteler mahkeme kararı ile olup internet üzerinde daha sağlıklı kullanım ve daha güvenli gezinmeniz için alınan önlemlerdir. Yasaklarla karşı mücadele ne kadar hızlı bir şekilde gerçekleşse bile artık internet üzerinde pek çok servisin sağladığı kolaylıklardan yararlanarak erişmek mümkün diyebiliriz. Örnek olarak vereceğimiz web sitesi Yasaklı Giriş özelliği ile erişim engellerini tamamen ortadan kaldırıp kullanıcının hızlı bir şekilde istediği siteye erişmesini sağlamaktadır. Sizde yasaklı giriş servisine bağlanarak bu engelleri aşabilirsiniz.