Bediüzzaman Said Nursi’nin talebeleri ve nurcuların çoğunluğu 16 Nisan referandumu için ‘evet’ oyu kullanacaklarını belirtirken, Yeni Asya cemaati ‘hayır’ oyu kullanacağını kaydetmişti. Gazete ve sair yayın organlarını 'hayır' propagandası için kullanan Yeni Asya Gazetesi yazarları, Bediüzzaman Said Nursi ve nurcuların adına da paylaşım yaparak, referandumda ‘hayır’ oyu vereceklerine yönelik söylemlerde bulunuyor. Bu tür yayınlar ve paylaşımlar ile kamuoyunda algı oluşturma çabaları devam ediyor.

YENİ ASYA YAZARI BEDİÜZZAMAN’I VE NURCULUĞU ‘HAYIR’A ALET ETTİ

Bediüzzaman’ı ve Risale-i Nur’u göstererek, insanları ‘hayır’ oyu kullanmaya teşvik için bu değerleri malzeme olarak kullanan bir takım kişiler sosyal medyada da ilginç paylaşımlarda bulunmaktan çekinmiyor. Yeni Asya Gazetesi yazarlarından Ali Ferşadoğlu ise Bediüzzaman’ın hayatta olduğunu ve ‘hayır’ dediğini kaydetti.

Ferşadoğlu, Bediüzzaman Said Nursi’nin Risale-i Nur eserleri ile hayatta olduğunu belirterek, Bediüzzaman'ın referandum için ‘hayır’ dediğini ifade etti. Buna gerekçe olarak ise Said Nursi’nin eserlerini gösterdi. İşte o paylaşım;


NURCULAR ‘HAYIR’ DİYOR İDDİASI

Referandum için ‘hayır’ propagandası yapan Yeni Asya Gazetesi’nin yazarlarından zaman zaman bu tür paylaşımlar geliyor. Geçtiğimiz günlerde ise bir başka Yeni Asya Gazetesi yazarı, yine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada nurcular adına açıklama yapmıştı.

İlgili paylaşımda “Nurcuların istişaresinden referanduma ittifakla ‘hayır’ çıktı” şeklinde paylaşımda bulunulmuştu. Bu kararın Yeni Asya bünyesinde alındığı belirtilmeyerek, genel bir ifade ile nurcular adına yayınlanmıştı. Nurcuların yoğun eleştirisini alan Yeni Asya Gazetesi, yazarlarının ‘hayır’ çalışmaları ve gazetenin çabalarına rağmen, Yeni Asya dışında ki Nur cemaatleri tarafından dikkate değer görülmüyor.

Kaynak: Beyaz Gündem