ABD besili terör örgütü YPG'nin Suriye'de zor günler yaşamasına neden olan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda başarılı ilerleyiş sürüyor. YPG unsurları TSK'nın başarılı operasyonları sayesinde yaklaşık 2 bin kayıp verdi.

SALİH MÜSLİM AVRUPA'YA KAÇTI

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı terörist başı Salih Müslim YPG zora girince Avrupa'ya kaçarak YPG terör örgütü için, terör besicilerine yardım çağrılarında bulundu. Salih Müslim YPG için destek toplamak amacıyla temaslarını sürdürürken, Avrupa'da ki temaslarının ardından Çekya'nın başkenti Prag'a geçti.

SALİH MÜSLİM YAKALANDI

PKK'nın elebaşı Salih Müslim, YPG için kurduğu temaslar nedeniyle Çekya'nın başkenti Prag'a geçtiğinde yakalandı. Çekya İnterpol Birimi Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı terörist başını derdest etti.

Türkiye tarafından aranıldığı gerekçesiyle derdest edilen PKK/YPG elebaşı Salih Müslim'in dün (24 Şubat) yakalandığı kaydedildi. Terör örgütü YPG bu tutuklama ile birlikte, ciddi bir darbe daha yedi.

TÜRKİYE'YE SALİH MÜSLİM TESLİM EDİLECEK Mİ?

Çekya mahkemeleri tarafından Salih Müslim'in akibeti kararlaştırılacağı ve Türkiye'den gerekli evrakların istenildiği kaydedildi. Terörist başı Müslim'in Türk yetkililerle gerçekleştireceği temaslar sonrası Türkiye'ye teslim edilmesi öngörülüyor.

Kaynak: Beyaz Gündem