Yunanistan'a ait askerler sınırlarımızı ihlal ederek izinsiz girmişti. Bunun üzerine gereken yapılarak, Yunan askerleri gözaltına alındı.

Araştırmacı Yazar Hasan Basri Aydeniz, olayı yorumlarayak önemli noktalara dikkat çekti. Aydeniz, "Yunan askerleri mevzusu; 'Sınırı geçmişiz haberimiz yok, yoğun kar yağışından dolayı kaybolmuşuz' vesaire hikayesi değil" ifadelerini kullanarak, "Zaten devam etmekte olan Türk-Yunan (ABD-İsrail/Almanya) gerginliğinin tırmandırılması adına planlanmış bir senaryo/yemleme gibi gözükmektedir" şeklinde mesajına devam etti.

YUNANİSTAN FETÖ BARINAĞI OLDU

FETÖ'cü teröristler başarısız 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a sığınmış ve Yunanistan bu sığınmadan 1 buçuk seneyi aşkın zaman geçmesine rağmen teröristleri teslim etmemişti. Teröristlerin barınağı olan Yunanistan'ın FETÖ'cülere sahip çıkmasını hatırlatan Aydeniz, yapılan son hamlenin Yunanistan aleyhine olanacığını kaydetti.

Aydeniz, "Türkiye ile tüm yatırımlarına rağmen güney hattında mücadele edemeyenler, yeni cepheler üzerinden dikkat dağıtma/sıkıştırma peşinde. Aksi durum, ellerinde ki FETÖ-cüleri teslim etmek için Türkiye'ye bilinçli olarak verilmiş bir kozdan başka manaya gelmemektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Beyaz Gündem