Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ortak operasyonun da başarılı ilerleyiş devam ediyor. TSK, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın 44. gününde, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 96 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" açıklamasında bulunuldu.

2612 TERÖRİST İMHA EDİLDİ
Zeyin Dalı Harekatı'nın son durumunda kayıtlara geçen bilgiler TSK tarafından paylaşıldı. TSK, "Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2612 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir" ifaderine açıklamalarında yer verdi.

RACO'DAN SONRA ŞEYH HADİD DE ALINDI

Raco'yu başarılı operasyonluyla kısa sürede alan Mehmetçik, ÖSO ile birlikte yürüttüğü operasyonda yeni yerler feth ederek terörden temizlemeye devam ediyor. Afrin'in kuzey batısında Raco'nun doğusunda yer alan Hacı Halil köyü de kısa sürede ele geçirilmişti.
Öte yandan çok sürmeden yeni bir bölge daha kontrol altına alındı. Şeyh Hadid bölgesi Mehmetçik'in kontrolü altına girdi.

Kaynak: Beyaz Gündem