Anadolu Üniversitesi Temel Eğitim Uygulama ve Araştırma Birimi tarafından düzenlenen, yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gültekin’in yaptığı “0-6 ve 60-El Ele: Kuşaklararası Etkileşim” projesinin paylaşım toplantısı Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.

Proje, Anadolu Üniversitesi Temel Eğitim Uygulama ve Araştırma Birimi, Anadolu Üniversitesi Kreş ve Gündüz Bakımevi, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Şeker İlkokulu, Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Safiye Gönül Bayer Huzurevi’nin işbirliğiyle 2017 yaz döneminde gerçekleştirildi.

Projenin yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Gültekin, açılış konuşmasında, toplumda yaşlıya beden ve ruh sağlığına uygun yer ve rol verilmesinin önemine değindi. Gültekin, "Çünkü yaşlı birey toplumsal rolünün sürdüğünü görüp ruhsal ve bedensel çöküntüye düşmemekte ve kendini mutlu hissetmektedir. Yaşlı insanların bütün yaş gruplarını kapsayan bir toplumda, güven içinde ve saygın şekilde, toplumdaki bütün haklara sahip vatandaşlar olarak yaşayabilmesi için herkesin ve her kurumun üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Tam da bu noktadan hareketle Temel Eğitim Uygulama ve Araştırma Birimi olarak yaşlılarla çocukları bir araya getiren ’0-6 ve 60 - El Ele: Kuşaklararası Etkileşim’ adında bir proje gerçekleştirdik. Birimimizin, temel eğitimi hem okul öncesi hem ilkokul hem de ortaokul düzeyinde güçlendirme, temel eğitimde yerelden ulusala, öğretmen, öğrenci ve velilerin ihtiyaçlarını karşılama, yeni eğitim - öğretim anlayışları oluşturma ve özgün projeler yapma amacı ve vizyonu doğrultusunda bu ilk projemizin sonuçlarını paylaşmak için buradayız. Birim olarak ve proje ekibi olarak çok ama çok mutluyuz” dedi.

Projenin paydaşlarına ve proje ekibine de teşekkür eden Prof. Dr. Mehmet Gültekin’in konuşmasının ardından projenin sunumu yapıldı. Projenin iş birlikçilerinin ve davetlilerin yaptığı konuşmalardan sonra toplantı sona erdi.