Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde kurumları tarafından yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

AK Parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk’le birlikte geldiği Malkara ilçesinde Müdüre İlayda Eker tarafından karşılanan Yılmaz, Malkara’ya Sosyal Hizmet Merkezi açılmasında yaşanan süreci aktardı.

27 Şubat 2014’ten önce taşrada Sosyal Hizmet Merkezlerinin olmadığını belirten Hasan Yılmaz, “Sosyal Hizmetler 2014 yılından itibaren taşrada kurulmaya başlandı. Yeni kurulan bir bakanlık olduğumuz için taşrada teşkilatlanmamız zaman aldı. Tekirdağ’da Süleymanpaşa, Çorlu ve Malkara’da Sosyal Hizmet Merkezi bulunuyor. Süleymanpaşa’ya kendi il binamızda yer verdik. Yer sıkıntısı sebebiyle Malkara’yı bugüne kadar açamadık. Malkara’daki Sosyal Hizmet Merkezimiz 12 Ocak 2017’de açıldı. Malkara ve Çerkezköy’de Sosyal Hizmet Merkezi açılmasıyla ilgili talebimizi Ankara’ya gönderdik. Ancak sadece Malkara’ya onay çıktı. Malkara’daki hizmet binamızın kira bedeli çok uygun olduğu için hemen onay çıktı. Çerkezköy’e ise henüz onay alamadık" diye konuştu.

“İnsanlara yerinde hizmeti getirdik”

Sosyal Hizmet Merkezi’nin Malkara’daki varlığının önemine dikkat çeken İl Müdürü Hasan Yılmaz, "Biz neden hemen açılması için acele ettik? Çünkü bir an önce ihtiyacı olan dezavantajlı insanlara hizmeti en kısa sürede götürebilmek için. Bugün bu merkezden, engelliler, çocuk, kadın, yaşlı, fakir, şehit yakını ve gazilerimiz yararlanabiliyor. Eğer bu hizmet merkezini Malkara’ya kazandırmasaydık, buradaki ihtiyaç sahipleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hizmetlerinden faydalanabilmek için, Tekirdağ’a gitmek zorunda kalacaktı. Biz bu sayede insanlara yerinden hizmeti getirmiş ve onları büyük bir zahmetten kurtarmış olduk” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Malkara Gazibey Mahallesinde yaşanan yangını hatırlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, "Bu yangından zarar gören vatandaşlarımızın yardımına ilk önce biz koşarak onların ihtiyaçlarına cevap verdik" ifadelerini kullandı.

“Malkara’daki ihtiyaç sahiplerini tespit edip, onlara sahip çıkacağız"

İhtiyaç sahibi, müşkül durumda olup da bu merkezin onlara ne gibi faydalar sağladığını bilmediği için sosyal yardım alamayan birçok insan olduğu bilgisini paylaşan Yılmaz, "Dezavantajlı yani ihtiyaç sahibi olan insanlar Bakanlığımızın onlar için sağladığı yardımları nasıl alacaklarını bilmiyorlar. Bu amaçla Aile ve Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında özel eğitimli ASDEP personelimiz, bütün Malkara’yı dolaşıp, Malkara’nın bir haritasını çıkaracaklar. Aileleri tek tek gezerek detaylı bir rapor hazırlayacaklar. Bu sayede Malkara’daki ihtiyaç sahiplerini tespit edip, onlara sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin standardı en yüksek huzurevlerinden birinin Malkara Huzurevi olacak”

Malkara’da inşaatı biten ve önümüzdeki aylarda açılacak olan Huzureviyle ilgili de konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürü Hasan Yılmaz, “Türkiye’nin standardı en yüksek huzurevlerinden birinin Malkara Huzurevi olduğunu söyledi. 96 yatak kapasiteli huzurevinin iki şekilde hizmet vereceğini söyleyen Yılmaz, "48 yatak huzurevi amaçlı kullanılırken, 48 yatak da yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi olarak yatalak durumdaki bakıma muhtaç yaşlılara hizmet verecek. Şu anda Huzurevi binamız bitmiş vaziyette. Malzemelerin alım süreci devam ediyor” dedi.

Malkara Huzurevindeki önceliğin, Malkara’da yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç yatalak durumdaki insanlara verileceğini aktaran Hasan Yılmaz, "Önümüzdeki süreçte ön kayıtları almaya başlayacağız. Malkara’daki ihtiyaç sahipleri alındıktan sonra Tekirdağ’ın diğer bölgelerindeki ihtiyaç sahibi insanlarımıza da kucak açacağız" ifadelerini kullandı.

“Huzurevi Malkara’nın bacasız fabrikası olacak”

Huzurevinin açıldıktan sonra Malkara ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını söyleyen Yılmaz, “Huzurevi Malkara’nın bacasız fabrikası olacak. 50’nin üzerinde personel burada çalışacak. Malkara’ya ekonomik olarak bir güç katacak" diye konuştu.

Huzurevine çalışacak personelle ilgili de konuşan Yılmaz, personel alımında mülakat yöntemiyle alım gerçekleştireceklerini, gerekli şartları taşıyan herkesin huzurevinde çalışmak için başvurabileceğini de sözlerine ekledi.