Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin mevcut binasına ek olarak inşa edilen yeni binası gerçekleştirilen törenle açıldı.

Yaptığı işlerle adından sıkça söz ettiren Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, yeni ek binasına kavuştu. Grafik, Seramik, Cam, Çizgi Film (Animasyon), Heykel, Resim, Baskı Sanatları ve Temel Eğitim bölümleriyle, sanat ve tasarım alanında eğitim veren fakültenin açılış törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra rektör yardımcıları, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Emel Şölenay ve diğer ilgililer katıldı. Yeni binada; sergi ve konferans salonu, yeni derslikler ve atölyeler, motion capture stüdyosu yer alıyor.

“Hem üniversitemiz hem de şehrimiz güzel bir mekana kavuştu”

Açılışta konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan, sanat eğitimi için geniş mekanlara ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Bu eksikliğin giderildiğini belirten Rektör Gündoğan, “Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 40 yıla varan geçmişiyle gerçekten köklü bir sanat kurumu. Sanat eğitimi veren önemli bir kurum. Üniversitemizin de yüz akı fakültelerinden bir tanesi. Gerçekten Türkiye’ye ciddi bir sanatçı yetiştiren, eserler veren, sanat eğitimi veren ve akademik çalışmalar yapılan önemli bir fakülte. Yıllardır süren bir fiziksel mekan sorunu ile karşı karşıyaydı fakültemiz. İki yıl içerisinde fakültemize güzel bir ek bina yaptık. Bu binada öğrencilerimizin yararlanabileceği birçok farklı salonlar var. Hem fakültemiz hem kampusümüz hem de şehrimiz güzel bir mekana da kavuşmuş oldu. Dolayısıyla bu mekanlarda İnşallah bundan sonra hocalarımız ve öğrencilerimiz ferah ve uygun ortamlarda eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecekler. Üniversitemize ve özellikle sanat camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Öğrenci sayısının artmasıyla yeni bir bina zorunlu hale gelmişti"

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Emel Şölenay ise, “Fakültemiz, eğitim anlayışının yanı sıra sanatın ve sanat eğitiminin vazgeçilmezleri arasında olan üretkenliği asli bir amaç olarak kabul etmiştir. Evrensel değişimlere açık kalan sanat eğitimi ve üretimini aynı potada eritmeyi ilkesel olarak benimseyen fakültemiz yıllar içerisinde istikrarlı bir şekilde gelişmiş ve büyümüştür. Bugün Güzel Sanatlar Fakültemiz, mevcut 8 bölüm ile Türkiye’nin en önemli ve öncü sanat eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Mevcut fiziksel binamız öğrenci sayısının artmasıyla yetersiz kalmış yeni bir bina zorunlu hale gelmişti. Yeni binamızın, sürekli bir ivmeyle büyüyen Güzel Sanatlar Fakültesinin fiziki ihtiyaçlarını karşılayacak olmasının memnuniyetini duyuyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Gündoğan tarafından emeği geçenlere plaket takdim edilirken ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Karma Sergisi gezildi.