Türkiye’nin önde gelen tasarım firmalarını, tasarımcılarını ve üreticilerini bir araya getiren Tasarım Haftası’nda Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden 12’si mezun ve 3’ü öğrenci olmak üzere toplam 15 kişi ödüllendirildi.

Türkiye’nin önemli tasarım etkinliklerinden biri olan “Türkiye Tasarım Haftası” bu yıl “Tasarımın Potansiyeli” temasıyla Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliğinde 8-12 Kasım tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Ödül alan projeler ayrıca etkinlik kapsamında düzenlenen yarışma sergisinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Tasarımın farklı birçok alanından katılımcının yer aldığı etkinlikte, endüstriyel tasarım, moda, etkileşim tasarımı, görsel iletişim tasarımı alanlarında hizmet veren firmaların yanı sıra üniversitelerin ilgili bölümleri, tasarım ofisleri ve Türkiye’nin önde gelen firmalar ürünleri ile yer aldı. Özel enstalasyonların ve temalı karma sergilerin de yer aldığı etkinlik boyunca ziyaretçiler, tasarımın farklı alanlarında yer alan tasarımcı ve sanatçılarla buluşma fırsatı yakaladı.

Etkinliğin önemli ayaklarından biri de ilki 2008 yılında olmak üzere bu yıl 6’ncısı düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Yarışması’ydı. Farklı sektörlerde endüstriyel yöntemlerle üretilmiş ve piyasada yer alan ürünlerin değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni “Türkiye Tasarım Haftası” ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Füsun Curaoğlu’nun da seçici kurul üyesi olarak yer aldığı yarışmanın ödülleri 8 Kasım’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törenle verildi. Anadolu Üniversitesi öğrencileri ve mezunları Design Turkey Endüstriyel Tasarım Yarışması’nın yanı sıra İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen Endüstriyel Tasarım, Plastik Metal Ambalaj Tasarım, Birlikte Tasarlayalım Tasarım ve Ulusal Mobilya Tasarımı Yarışmalarından da ödülle dönerek önemli bir başarıya imza attılar. Anadolu Üniversitesi adına ödüle lâyık görülerek projeleri sergilenen isimler ise; Mehmet Aktamar, Deniz Avcu, Merve Peker, Mete Erdem, Efkan Çetin, Ali İhsan İnçukur, İbrahim Özen, Farhad Ghaffari, Meltem Yılmaz, Alican Faydalı, Aydın Algan, Volkan Doğan, Caner Aras, Gürhan Bilget ve Şirin Altınışık olarak sıralandı.