Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadolu’yuz Projesi" kapsamında Ardahan’dan Bilecik’e gelecek olan 750 öğrenciden 184’ünü ağırladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği projeden yararlanacak Ardahan’daki 700 öğrenciden 184’ü Bilecik’i gezdi.

Bilecik’in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlerini Belediye Başkanı Selim Yağcı, ağırladı. Ardahan Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Ardahan Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu ve öğretmenlerin de bulunduğu ziyarette, Belediye Başkanı Selim Yağcı, öğrencilere Bilecik’i anlattı.

Serhat şehri Ardahan’dan diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’e çok anlamlı ve faydalı bir programın gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Yağcı, “Bilecik gerçekten bizlerin köklerinin bulunduğu, Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar. Türkiye Cumhuriyetinin müjdeleyicisi olan Kurtuluşun da toprakları. Sizler de gerçekten ülkemizin çok güzel bir noktasından geldiniz ve burada çok güzel zaman dilimleri geçirdiniz, yeni şeyler öğrendiniz ve yeni yerler görmüş oldunuz, yeni arkadaşlıklar kurdunuz. Ben bu anlamda böyle son derece önemli faydalar sunan bu programın düzenlenmesinde emeği olan başta İçişleri Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve onun nezdinde bütün temsilcilerine teşekkür ediyorum. Evlerinize ulaştığınızda anne ve babalarınıza Bilecik’ten ve bizlerden selam götürün, yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Yağcı, ziyaretin sonunda Bilecik’in tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi veren dergiler hediye ederken, öğrenciler de Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya Ardahan’a özgü hediyeler takdim etti. Öğrenciler Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesi’ne hayran kaldı. Bilecik’e gerçekleştirilen gezinin birinci ayağında Bozüyük ilçesinde İkinci İnönü Savaşı’nın yapıldığı Metristepe Anıtı’nı ve Bozüyük Şehir Müzesi’ni gezen öğrenciler, daha sonra Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Tarihi Belediye Binası ve Tarihi Saat Kulesini gezdi. Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi’ni de ziyaret eden öğrenciler, burada Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde alp kıyafetli askerlerin saygı nöbeti değişimini izledi. Öğrenciler Söğüt Müzesi’ne, Hamidiye İdadisi’ne ve Kuyulu Mescit ile Dursun Fakıh Türbesi’ne de ziyarette bulunurken il merkezinde de Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Tarihi Belediye Binası ve Tarihi Saat Kulesini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Gezileri kapsamında son olarak Yaşayan Şehir Müzesini gezen öğrenciler, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesi’ne olan hayranlıklarını ifade ettiler.