Engelli öğrencilerle bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumalı Atilla, "Büyükşehir Belediyesi olarak projelerimizde engellilerin gündelik yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yürütüyoruz. Engelleri ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz" dedi.

Diyarbakır’da folklor ekibi kurmak isteyen engelli öğrenciler, bu taleplerinin gerçekleşmesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ile bir süre önce iletişime geçti. Başkan Atilla’nın talimatı ile engelli öğrencilerin ihtiyaçları karşılandı, folklor çalışmalarını yapmaları için imkanlar sağlandı. Engelli öğrenciler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’yı makamında ziyaret ederek kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinde engellilere özel önem verildiğini vurgulayan Başkan Atilla, "Büyükşehir Belediyesi olarak projelerimizde engellilerin gündelik yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yürütüyoruz. Engelleri ortadan kaldırıyoruz. Engellilerin sosyal gelişimine katkı sunacak her türlü faaliyete destek veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engellilerimizin yanındayız. Her türlü imkanlarımızı sizlere sunacağız. Engelli olan özel çocuklarımız Rabbimizin bize emanetidir. Onlar bizim için çok değerlidir. Yakın bir dönemde engelli kardeşlerimiz için bir çok donanıma sahip ’Engelsiz Yaşam Merkezi’ni açmak için çalışıyoruz. Çalışmayı yılsonunda tamamlayıp hizmete açacağımızın müjdesini burada vermek istiyorum” dedi.

Daha sonra engelli öğrenciler belediyenin önünde davul zurna eşliğinde halay çekti. Bir süre engellilere eşlik eden Başkan Atilla, engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.