Bilecik Belediyesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla düzenlediği "Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu" kapsamında, Bilecik’in yöresel ürünleri ve el sanatları ele alındı.

11-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Bilecik’e ait birçok konunun ele alındığı Marka Değerleriyle Uluslararası Bilecik Sempozyum son oturumlarında, birbirinden değerli konu ve konuklar Bilecik’te oldu.

Bilecik’te, tarihi, kültürel yöresel değerleri, eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomi, sanayi, tarım, ve turizm gibi Marka değerlerinin ortaya konulduğu Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumunda Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Başkanı Gökhan Tufan,Türkiye Patent Enstitüsü TPE ve Marka Kurumu Sinai Mülkiyet Uzmanı Ozan Yıldız, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Eskişehir Belgelendirme Müdürü İsmail Kaynarca, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Poyraz, konuşmacı olarak katıldı.

Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Poyraz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ilk oturumda konuşan Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, gerçekleştirilen sempozyumun önemine dikkat çekerek, katkı sağlayan bütün paydaşlara teşekkür etti. Antalya’da her yıl gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) ilişkin konuşan Çandır, özenti sonucunda yabancı ürün tüketilmesine karşı yerli ve milli ürünlerin tüketilmesinin önemine değindi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan ise sunum eşliğinde yaptığı konuşmada Bilecik’teki yöresel ürünler, yöresel ürünlere ilişkin yaptıkları araştırma ve coğrafi işaretleme çalışmalar ile Bilecik’in yakın bölgesinde gerçekleştirilen tescilleme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Son olarak konuşma yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mine Poyraz ise; Bilecik’teki el sanatları hakkında yaptıkları çalışmalar ile Şeyh Edebali Üniversitesi’nin el sanatlarına ilişkin yaptıkları konular hakkında bilgi verdi.

Sunum sonunda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmacılara teşekkür plaketi takdim ederek, yapılan bilgilendirmeden dolayı konuşmacılara teşekkür etti.