Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Fen Lisesinin koordinatörü olduğu “Teachers Out, Learners In” adlı Erasmus + projesi kapsamında Fen Lisesi öğrencilerine yönelik “Eğitimde Dönüşüm” konulu bir seminer düzenlendi.

Seminer T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, A.B. Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus + Programı Ana Eylem 2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık faaliyeti bünyesinde gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasında, projenin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildiği; Bozüyük Fen Lisesi koordinatörlüğünde İtalya, Portekiz, Romanya ve Estonya’dan farklı tür ve düzeyde eğitim kurumları ile ortaklaşa yürütüldüğü; öğretmen ve öğrencilerin 21. yüzyılda değişen rollerine, öğrencilerin öğrenme sürecinde daha aktif rol almaları gerektiğine, aktif ve interaktif eğitim-öğretim yaklaşımlarının benimsenmesine dikkat çekmek amacıyla projeye "Teachers Out, Learners In” (Öğretmenler out, öğrenciler ın” adının verildiği belirtildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Dr. Hasan Uçar tarafından verilen seminerde katılımcılara 21. yüzyıl becerileri ve 21. yüzyıl eğitimi, öğrenci merkezli eğitim, eğitim öğretimde yenilikçi yaklaşımlar, EBA ve benzeri ücretsiz çevrimiçi eğitim-öğretim içeriği sunan web siteleri, eğitim-öğretim sürecinde öğrenci ve öğretmenlerin değişen rolleri, içerisinde bulunduğumuz dijital çağın eğitim-öğretim sürecine yansımaları, derslerde teknolojinin etkin ve verimli kullanılması vb. birçok konuda bilgiler verildi.

Ayrıca, proje kapsamında geçtiğimiz günlerde öğrenci velilerine de aynı konularda seminer verildiği; proje çalışmalarının devam ettiği ve 22-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Romanya’da proje ortağı kurumun ev sahipliğinde proje kapsamında yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendirmek üzere bir toplantı yapılacağı belirtildi.