Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil müftülüklere resmi nikah yetkisi verilmesinin Anayasa’nın değişilmez ilkelerinden birisi olan laiklik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

CHP Kadın Kolları Genel Merkezi, Türkiye genelinde tüm illerde eş zamanlı olarak müftülerin nikah kıyma yasasına karşı imza kampanyası başlattı. 3 gün sürecek olan kampanyanın ardından toplanan imzalar genel merkeze gönderilecek.

CHP Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil ve partili kadınlar müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi ile ilgili yasa tasarısına tepki göstermek amacıyla imza kampanyası başlattılar. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil, "Müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisinin verilmesi, Anayasanın değişmez ilkelerinden laiklik ilkesine aykırıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan müftülük makamı, din işleri ile yetkili ve görevlidir. Nikah bir dünya işidir. 1926 medeni yasamız, kadın erkek eşitliğini gözeterek ve toplumumuzda çok kadınların ezildiği dikkate alınarak evlilik birliğinde tam eşitliği sağlama amacı ile düzenlenmiştir. Resmi nikah, evlilik birliği içinde evliliğe verilen emeği ve birliğin ürünü olan çocukların haklarını korur. Bu yasanın geçmesi halinde kadınların hakkı korunmayacak, toplumsal barış bozulacaktır. Bu kaygılarla, Anayasa Mahkemesini laik hukuku ve hukukun güvence altına aldığı kadın ve kız çocuklarının haklarını korumaya, bu düzenlemeyi iptale davet ediyoruz” dedi.