Kütahya’da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)Tavşanlı Şubesi ev sahipliğinde yapılan 11. Ege Kadın Buluşması sonuç bildirgesi açıklandı.

Ege Kadın Buluşması , kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşları, üniversitelerin kadın sorunları araştırma merkezleri, baroların kadın hakları merkez ve komisyonları ve meslek örgütlerinden katılan 147 temsilci ile 11-12 Kasım 2017 tarihinde Kütahya’da ÇYDD Tavşanlı Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Katılımcıların verdiği önergeler üzerine yapılan oylamada 12.Ege Kadın Buluşması’nda Av. Ezgi Sağcan Mavıoğlu Koordinatör, Nefise Alpertürk Kolaylaştırıcı olarak seçilirken 12. Ege Kadın Buluşması’nın Afyonkarahisar’da yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Buluşmada Türkiye’de kadınların maruz kaldığı güçlükler ele alınırken bu güçlüklerin aşılması noktasında çözüm olabileceği değerlendirilen öneriler görüşüldü. Kadına karşı şiddetin hiçbir şekilde gönüllü ya da zorunlu arabuluculuğun ve uzlaştırma faaliyetinin konusunun olamayacağı ileri sürülen açıklamada; "Ülkemizce 2011 yılında imzalanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi uyarınca toplumsal cinsiyet eşitliğinin müfredata ders olarak eklenerek, okul kitaplarında, toplumsal cinsiyetçi ve kadının yükünü arttıran, onu görünmez ve değersiz kılmaya çalışan tutuma son verilsin" ifadelerine yer verildi.

Programın sonunda 12.Ege Kadın Buluşması’nda koordinatör seçilen Av. Ezgi Sağcan Mavıoğlu daha önce yürütmekte olduğu Uşak Sekreterliğini Hatice Atalan’a devir etti. Sağcan yeni görevinde Atalan’a başarılar diledi. Atalan da görevi hep beraber yürüteceklerini belirtirken hayırlı uğurlu olmasını diledi.