45 yıldır Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Ahmet Erçin, en büyük hayalini 24 Kasım Öğretmen Günü’nde Veliköy Ortaokulu bahçesini ağaçlandırarak gerçekleştirdi.

Çerkezköy ilçesi Veliköy Ortaokulu bahçesinde düzenlenen fidan dikim törenine, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Okul Müdürü Ercan Erdem ve Ahmet Erçin ile çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan fidan dikme töreninde ilk olarak bağışçı Ahmet Erçin konuştu. Erçin, "Peygamber efendimiz, ’kim kıyamet koptuğunu görürseniz bile elinizde fidan varsa dikiniz’ buyurmuştur, aynı şekilde Fatih Sultan Mehmet Han’da, ‘Ağaçtan bir dal kesenin kolunu keserim’ demişti. Bu denli önemlidir fidan dikmek. 3 yıldır hayalim olan fidan dikmeyi bugünde gerçekleştirdim. Allah’a şükürler olsun, bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımızın dedesini iyi tanırım, babası da dostumdur. Buranın boş olduğunu gördüm ve memleketimize yararlı olması için netice itibari ile ileride güzel bir şekil gelsin, havası güzelleşsin diye bu fidanları diktik. Sağ olsun başkanımız da kolaylık gösterdi herkesten Allah razı olsun” dedi.

“Geleceğin fidanlarını dikiyoruz"

Okul Müdürü Ercan Erdem "Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin mimarıdır. Bugün geleceğimizin fidanlarını yetiştireceğimiz gençlerimizle beraber bu fidanları bugünde dikmek çok anlamlı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Teşekkür etti"

Son olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuştu. Başkan Akay, 93 yaşındaki Ahmet Erçin’e teşekkür ederek, “Ahmet amcamıza teşekkür ediyoruz. Çerkezköy’ümüzün Veliköy Mahallesi’ni 700 fidanla buluşturdu. Bunu da en önemli özelliği öğrencilerimizle yani genç fidanlarımızla yapacağız. Bu fidanların gölgesinde yetişen gençlerimiz de vatanımıza milletimize hayırlı olacak. Ahmet amcamıza teşekkürlerimizi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından toplam 700 fidan öğrenciler, öğretmenler ve protokol tarafından toprakla buluşturuldu. Ayrıca 700 fidan bağışında bulunan Ahmet Erçin ve kardeşine plaket hediye edildi.