Silifke’de 1 yaşında çocuk felci hastalığına yakalandıktan sonra felç olan ve her iki ayağı da işlev görmeyen 43 yaşındaki Gerçek Tokmak, tek isteğinin akülü araç olduğunu söyledi.

Say Mahallesi’nde ikamet eden Gerçek Tokmak, 1 yaşında geçirdiği çocuk felci rahatsızlığıyla iki ayağını da kaybetti. Eşi Ayşe Tokmak (39) ise bir an olsun Gerçek Tokmak’ın yanından ayrılmıyor. Felç geçirdiği için yürüyemeyen Gerçek Tokmak bir akülü araç sayesinde en azından çarşıya çıkacağı günü bekliyor.

Akülü araç sayesinde eve ve yatağa bağlı kalmak istemediğini belirten Tokmak, “1 yaşında çocuk felci geçirdim. Belden aşağım tutmuyor. Evin içerisinde sürünerek işlerimi yapmaya çalışıyorum. Eşim olmazsa hiçbir işimi yapamıyorum. Asayla yürüyemiyorum. Eşim bana baktığından işe de gidemiyor. Herhangi bir kazancım da yok. Sürekli kullandığım ilaçlar var. Yüzdesini bile karşılayamıyorum. Yüzde 72 raporum var. Devlet büyüklerimizden, yardımsever vatandaşlarımızdan bana bir akülü araç istiyorum. Evden çıkıp çarşıya bu araç sayesinde gitmek istiyorum” dedi.

Ayşe Tokmak ise, “Eşim ile birlikte lise 2’ye giden bir de çocuğumuza bakıyoruz. Ben eşimi bırakıp herhangi bir yere gidemiyorum. En azından bakım aylığı adı altında bir ücret alırsam en azından sorunumuzu çözebiliriz. Eşimin evden dışarı çıkması mümkün değil. Bir akülü araç olursa en azından çarşıya çıkabilir. Yetkililerden ve yardımsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum” diye konuştu.