Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Germencik Belediyesi olarak yapmış olduğu hizmetler ve yaklaşan incir festivalinin dış paydaşlardaki etkisini arttırmak ve de ölçmek amacıyla yaptıkları saha araştırmasının engellenmek istendiğini iddia etti.

Germencik Belediyesi saha görevlilerine yapılan müdahaleyle ilgili açıklamada bulunan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın; “Halkımıza yapmış olduğumuz hizmetlerin ve yaklaşan incir festivalinin dış paydaşlardaki etkisini arttırmak amacıyla Aydın merkezde yaptırmış olduğumuz saha çalışmasında görev alan ekibe karşı Aydın Büyükşehir zabıtasının yapmış olduğu kötü muameleyi esefle öğrenmiş bulunuyorum. Biz sadece kendi ilçe halkımızın yaptığımız hizmetlerle ilgili düşüncelerini değil, Germencik dışındaki vatandaşlarımızın da yaptığımız hizmetleri nasıl gördüğüyle ilgili zaman zaman anketler yapmaktayız. Aynı zaman da bu saha çalışmalarını yaparken de Aydınlının beklentilerini, memnuniyetlerini ölçmeye çalışmaktayız. Bununla ilgili yapmış olduğumuz araştırma çalışmalarına Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıtası tarafından tamamen kanuna aykırı bir şekilde müdahale edilmiştir. Normalde bu tip kamuoyu araştırmaları için herhangi bir yerden izin almayı gerektiren hiçbir durum yoktur. Fakat Büyükşehir Belediyesi zabıtalar yönetmeliğine kanuna aykırı olarak böyle bir madde koyarak bu tip araştırmaları engelleme çabasına girmiştir. Biz bunların niçin bu kadar rahatsız olduğuna anlam veremiyoruz. Bu tür araştırmaları bütün belediyeler yapıyor” dedi.

‘Yapılan Müdahale Yasaya Aykırı’

Türkiye İstatistik kanununa göre kamuoyu araştırmaları için izin alma mecburiyeti bulunmamaktadır diyen Başkan Akın; “Saha çalışmaları halkımızın memnuniyetini tespit etmek için yapılan araştırmalardır. Hizmetin kalitesini arttırmak için yapılan araştırmalardır. Zabıtanın bu zorba tavrı, bu saha çalışmalarını yapan genç arkadaşlara karşı hakaret içeren, şiddet içeren tutumu ve ellerindeki gizlilik içeren verileri gasp etmeleri kabul edilir bir şey değil. Yapılan Müdahaleyi çok çirkin buluyoruz. Bununla ilgili gerekli yasal haklarımızı arayacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden geleni yapacağız. Biz yaptığımız bütün çalışmalarda Aydınlı hemşerilerimizin mutluluğunu ve memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Bunu da ölçmek bizim en doğal hakkımız. Bu araştırmaları yapmamız engellenemez. Çünkü bunu yasalarda engellemiyor. Dolayısıyla yaşanan olaylardan dolayı Aydın Büyükşehir Belediyesini esefle kınıyoruz” diye konuştu.