İçişleri Bakanlığı himayesinde ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Muş’tan Giresun’a gelen Muş heyeti, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları tarafından yemekte misafir edildi.

Giresun Adası, Giresun Kalesi ve tarihi mekanların gezdirildiği Muş heyeti, Vali Harun Sarıfakıoğulları’nın konuğu oldu. Yemekte bir araya gelen heyete sıcak bir karşılama gösteren Vali Sarıfakıoğulları ve Giresunlu yetkililer, kardeşliklerini pekiştirdi. Bir restoranda verilen yemekte masaları tek tek dolaşarak misafirlerle yakından ilgilenen Vali Sarıfakıoğulları, Muşluları ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti. Yemeğin ardından burada bir konuşma yapan Vali Sarıfakıoğulları, kardeş şehirler projesinin hem ismen hem de fiili olarak gerçekleşmesini sağlayan içişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ederek, “İçte ve dışta bütün düşmanlara rağmen, onlara inat birbirimize daha fazla sarılacağız, birbirimizi daha fazla seveceğiz, birbirimize daha fazla kenetleneceğiz, bir olacağız, bütün olacağız. Sıkıntımız hepimizin sıkıntısı, kederimiz hepimizin kederi, sevincimiz hepimizin sevinci ve bu duygu düşüncelerle inanın birlik ve beraberlik içerisinde kat edemeyeceğimiz hiçbir engel bulunmamakta. Buna bir ilin valisi olarak, bu memlekete yüreğini vermiş bir insan olarak, bu vatana sevdalı biri olarak inanıyorum ve gençlerimize güveniyoruz. İnşallah onlar sayesinde çok daha güzel günler göreceğiz. Ele ele tutuşup bugün Giresun-Muş kardeşliğinin örneklerini yarın başka şehirlerde de inşallah vereceğiz. Bizde 22-25 Eylül tarihlerinde inşallah sizlerin misafiri olacağız. Ve orada Muş’u yakinen tanıma imkanı bulacağız. Burada gezmiş olduğunuz yaylalarımızı, sizin doğal ve tarihi zenginliklerinizle mukayese edeceğiz, o güzellikleri de beraber yaşayacağız. Bugün ve dün gördüğünüz o yaylalarımızda aşağı yukarı, irili ufaklı 500 tane var. Gözünüzün alabildiği her yeri tahmin ediyorum ki bu anıları unutmayacaksınız. Her yer yemyeşildi. Yeşili ve maviyi gördünüz. Bende ilk defa yeşili burada gördüm bütün coşkusuyla Yüce Rabbime dua ediyorum bu nimetleri bizlere verdiği için. Memleketimiz gerçekten çok zengin” dedi.

Birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, “Arzu ediyoruz ki biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim, birlik ve beraberliğimizi koruyalım ve vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı çok sevelim. Bu konuda karşımıza çıkan engelleri bu birlik ve beraberlik düşüncesiyle de inanın çok kolay aşacağız. Yeter ki biz birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyalım ve duygularla hareket edip birbirimizle kenetlenelim. Bu aktivitenin tertibinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Onlar inşallah 22 Eylül tarihinde inşallah Muş’a sizlerin misafirleri olarak gelecekler. Ve yine sizler bizi ağırladıktan sonra inşallah ikinci bir kez de sizleri ağırlamak isteriz. Yine aynı şekilde tahmin ediyorum ki sizde ikinci bir defa Karadeniz’den bir il ağırlamak istersiniz. Böylelikle eğer bu çevreden bir il olursa geliş gidişlerimiz inşallah daha fazla olur. Ahbaplık, dostluk ilişkilerimiz daha pekişir. Bizler birbirimizi Allah rızası için seviyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Muş heyeti ile vedalaşan Vali Sarıfakıoğulları, yeniden bir araya gelme temennisinde bulundu.