Haliliye Belediyesi, engellilerin sosyal hayat kaynaşmasını sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri ve ailelerini, sabır makamı Hazreti Eyyup Nebi Türbesine götürdü.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştiren kültür gezilerinde engelli bireyler de unutulmadı. Engellilerin sosyal hayata kazanımını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri ve aileleri, kültür gezisi programıyla minibüslerle Viranşehir İlçesinde bulunan Hazreti Eyyup Nebi Türbesine götürüldü. Burada, Hazreti Eyyup Peygamber, eşi Hazreti Rahime ve Hazreti Elyesa Peygamberin türbelerini ziyaret edip, dualar eden engelli bireyler ile aileleri, Sabır Taşını da görüp şifalı sudan içti. Makam ziyaretinin ardından piknik yapan engelli bireyler ve aileleri, minibüslerle tekrar kente döndü.

Ziyarete katılan engellilerin aileleri, Haliliye Belediyesinin sayesinde çocuklarının ve kendilerinin ilk defa Eyyup Nebi Türbesini gördüklerini ve bu nedenle Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiklerini söyledi.

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedih Satoğlu da, üyelerine tanınan imkandan dolayı Haliliye Belediyesine teşekkür ettiklerini söyledi.