Erzurum Merkez Yakutiye Belediyesi tarafından Hilalkent semti Lise arkası ve TOKİ konutları önünde yapılan iki ayrı park düzenlemeleri tamamlanarak çevre sakinlerinin hizmetine sunuldu. Belediye Başkanı Ali Korkut, ailelerin rahat vakit geçireceği parklarda çocuklara yönelik aktiviteler ile fitnes aletlerinin yerleştirildiğini söyledi.

Yakutiye Belediyesi, yeni yerleşim alanı olmasına karşen sosyal donatıları bulunmayan Hilalkent’i canlandırmak için yoğun çaba harcıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, semtte yaşam alanına yer bırakılmasından yakınırken "Hilalkent yeni yerleşime açılan alan olmasına rağmen planlamada yaşam alanları unutulmuş. Binalarla örülü bir noktadan yaşam alanlarının öne çıktığı semte dönüştürmek için çalışıyoruz. Bu amaçla 2 yeni yol açarken, yol boyunca iki ayrı park inşa ettik. Park çalışmalarımız hızla tamamlandı ve çevre halkının hizmetine sunuldu. Parklarda oturma gruplarının yanı sıra her kesime hitap edebilecek fitnes aletlerimiz ve çocuklarımızın keyifli vakit geçirmeleri için oyun grupları yerleştirdik. Elbette yeterli değil, park ve yeşil alan oranını yükseltmek için çalışıyoruz" dedi.

Hilalkent’te tamamlanarak hizmete giren 2 yeni park, özellikle çocukların oyun zamanları için çoktan bulunmaz nimet olmuş. Oyun grupları fitnes etrafını dolduran çocuklar, canlı bir yaşamın görüntüsünü veriyorlar. Hilalkent’in cıvıl cıvıl görünümü, semte canlılık ve yaşam gelmiş dedirtiyor.