Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu toplantısı yapıldı.

Bilecik Atatürk İlkokulu Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya yapılan toplantıya Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, şube müdürleri, sendika, gazete, dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.

İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu, hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacıyla çalışma yürütüyor.

Toplantıda açıklama yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “İş-Kur Müdürlüğümüzle düzenlenen protokol çerçevesinde Bilecik Halk Eğitim Merkezinde ‘Bilecik Bezi Dokuma Kursları açıldı. Bu kursu alan kursiyerlerimize KOSGEB kurslarıyla girişimcilik kursları da veriliyor. Aynı zamanda Kayı amblemli atkılar üreterek bir yandan istihdam sağlamaya çalışıyoruz. Bir yandan da Bilecik’in tanıtımına katkı sağlıyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün amaçları doğrultusunda örgün eğitim dışındaki bireylerimizi de topluma kazandırmak, üretime dahil etmek istiyoruz. Bu konuda diğer kurumlarla da iş birliği içinde çalışmalar yapacağız” dedi.