Eskişehir Ahmet Kanatlı Lisesi 1977 yılı mezunları, geleneksel hale gelen ve yılda 2 kez gerçekleştirdikleri buluşmalarının 9’uncu yılını kutladı.

Organizasyonunu Güneş Çakar Alp, Mehmet Fevzi Börü, Yaşar Yastıkçı, Cengiz Elbulus ve Ahmet Demirşen’in yaptığı kutlama programına, Türkiye’nin değişik illerinden 1977 Kanatlı Lisesi mezunu yaklaşık 60 kişi katıldı. Önceki gün okulun bitişiğindeki bir cafede buluşup hasret gideren okul arkadaşları, toplu halde liselerini ziyaret ederek anılarını tazelediler. Lise arkadaşlarının birlikte yedikleri akşam yemeğinin sürprizi ise günün anısına Kanatlı Liseliler için gerçekleştirilmiş 40. Yıl hatıra pulları oldu.

Grup adına konuşan Dr. Cengiz Elburus, “Lise arkadaşlığın çok özel, çok değerli olduğunun farkındayız. Tüm arkadaşlarımın da benimle aynı duyguyu paylaştığından eminim. 9 yıldır büyük bir mutlulukla gerçekleştirdiğimiz buluşmalarımız, bu yıl mezuniyetimizin 40. Yılına rastlamasıyla daha bir anlam kazandı. Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda pek çok yaşanmışlık görüyoruz. 40 yıl öncenin hayata hazırlanan heyecanlı gençleriyken bugün çoğumuz torun sahibiyiz. 40 yıllık dostluklar bizi mutlu ediyor, enerjimizi artırıyor. Yılda iki kez de olsa bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Hepimiz isteyerek, tabiri caizse koşarak geliyoruz. Programları uymadığı için gelemeyen arkadaşlarımızın da çok üzüldüğünü hissediyoruz. Bu arada hayattan düşen, aramızdan eksilen arkadaşlarımız da oldu. Üzülüyoruz ve özlüyoruz ama yapacak birşey yok. Hayatın gerçeği. Sevgi ve rahmetle anıyoruz değerli hocalarımızı, sevgili arkadaşlarımızı. Bu buluşmalar bizim için, hem çok sevdiğimiz Eskişehir ile aramızda bir köprü olması, hem de ortak geçmişi, anıları olan arkadaşlarımızla hasret giderme anlamını taşımaktadır. Bu toplantılarımızı ömrümüz oldukça sürdürme kararlığındayız" dedi.