Kartepe Belediyesi Sosyal Yardımlar Müdürlüğü ekipleri kış ayının başlamasıyla birlikte 25 haneye soba yardımında bulundu.

Kartepe Belediyesi, sosyal belediyecilikte ki örnek uygulamalarına devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri soğuk kış günleri sebebiyle 25 hanede yaşayan Kartepeli vatandaşların evlerine sobaları teslim edilerek sıcak bir ortamda yaşam sürdürebilmeleri sağlandı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çatısı altında ihtiyaç sahibi hanelerde teknik sosyal inceleme yapılıp, Kaymakamlık ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonu ile teyitler alındıktan sonra, bu yardımlar acil ve reel şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine usulüne uygun olarak ulaştırılıyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün kurulmasından bu yana ihtiyaç sahibi 48 haneye beyaz eşya ve 60 haneye de mobilya yardımında bulundu. İhtiyaç sahibi Kartepeli vatandaşların ilk ve orta öğretim çağındaki çocuklarına kırtasiye yardımı ekipler tarafından yapılıyor. 2014 yılında 153 öğrenciye yardım yapılırken, 2015 yılında 220 öğrenciye, 2016 yılında 350 öğrenci ve 2017 yılında 372 öğrenciye yardım yapıldı.

Toplamda bin 95 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen Kartepeli ihtiyaç sahiplerinin muhtarlar aracılığı ile veya bizzat Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak, gerekli şartları sağladıklarını beyan ve ibraz etmeleri gerekmektedir denildi.