Son zamanlarda gündeme gelen Kars36 Spor Kulübü’nün Bölgesel Amatör Lig (BAL) ligi maçlarını oynayacak stadyum bulamadığına yönelik basında yer alan haberler üzerine KAÜ’den yazılı açıklama yapıldı.

Kafkas Üniversitesi üniversite-şehir işbirliğine açık bir üniversite olarak tüm iç ve dış paydaşlarımızla koordineli ve işbirliğini güçlendirici faaliyetler yürütmektedir ifadelerine yer verilen açıklamada, “Bu kapsamda Kafkas Üniversitesi olarak ilimizde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek tüm spor etkinlikleri için mevcut tesislerimiz kullandırılmaktadır. Binlerce Karslı futbol sever stadyumumuz da gerçekleştirilen müsabakaları ücretsiz olarak izlemiş ve takımlarını desteklemişlerdir. Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadyumu 2012 yılında FİFA tarafından alan ve zemin uygunluğu sertifikası almıştır. ASKF’ nin düzenlemiş olduğu Bölgesel Amatör Lig, Play of maçları, Yerel Amatör Lig maçları ve Milli Eğitim ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu sportif faaliyetlerde Üniversitemizin stadyumu tüm kurumlara hizmet vermektedir. İlimizi Bal Liginde başarı ile temsil eden Kars36 Spor Kulübü 2016-2017,2017-2018 sezonu itibariyle tesislerimizde günlük olarak antrenman ve sezon içinde hazırlık maçları ve yerel amatör lig maçları yapmaktadır. Kaldı ki tesisimizin kullanımı sırasında oluşan tahribatlar yerel kulüpler tarafından karşılanmadığından herhangi bir yaptırım uygulanmadan Üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır” denildi.

“Federasyon yetkilileri üniversite stadına olur verdi”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinin Kafkas Üniversitesi Stadı’nda incelemelerde bulunduklarını ve stadyumda maçların oynanabileceğine karar verdiklerine dikkat çekilen açıklamada, “Ancak Türkiye Futbol Federasyonu tarafından görevlendirilen saha denetim temsilcilerinin stadyumumuzda yaptığı incelemeler sonucunda stadyumumuzun futbol müsabaka talimatlarına uygun olduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen prosedür eksiklikleri hem Kars36 Spor yöneticilerine hem de ASKF Başkanına bildirilmiştir. Bu hususta, taraflar arasında görüşme yapılarak prosedür eksikliklerinin çok basit ve hızlı bir şekilde giderilmesi yönünde Üniversitemiz gerekli çalışmalara başlamıştır. Eksikliklerin tamamlanması konusunda Üniversitemiz kendisine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır. Bu konu ilgili taraflara bildirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

“Üniversitenin Kars36spor’a gönderdiği protokole geri dönüş yapılmadı”

Kars’ta sanki Kars36spor takımının maçlarını üniversite stadında oynamasına üniversite yönetimin izin vermediği yönünde algı oluşturulmasının gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kars36 Spor Kulübünün BAL ligindeki müsabakalarının Üniversitemiz yerleşkesinde bulunan futbol sahasında oynanabilmesi için tamamen yasal prosedürlerin yerine getirilmesi amacıyla hazırlanan basit ve temel şartlardan oluşan protokol Kars36 Spor kulübünün yetkililerine gönderilmiştir. Fakat tarafımıza herhangi bir geri dönüş yapılmamıştır. Kafkas Üniversitesi’nin sahip olduğu tüm tesisler, yeterli fiziki ve teknik altyapısıyla sadece Üniversitemizin değil tüm Kars Halkının ve kurumların kullanımına hazır ve açıktır.”