Kosova’da lösemi teşhisi konulduktan sonra tedavi olmak için 2016 yılında Türkiye’ye gelen 20 yaşındaki Manolya Kabaşi’nin Ankara’da tedavisi sürüyor.

AK Parti Ordu Milletvekili ve Türkiye Kosova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesi Metin Gündoğdu ile Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Sipahi tedavisine Ankara’da devam edecek olan Kosovalı Manolya Kabaşi’yi ziyaret etti. Tedavi masraflarının karşılanabilmesi için kampanyalar ve konserler düzenlenen lösemi hastası Manolya, geride bıraktığı bir yılda önemli derecede iyileşme gösterdi. Kabaşi ailesi, tedavinin uzun sürmesi ve pahalı olması nedeniyle yardım bekliyor.

“Manolya İçin Destek Bekliyoruz”

Özel bir hastanede tedavi gören Kosovalı Manolya Kabaşi’yi ziyaret eden AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Türkiye ve Kosova’nın kader birliği, medeniyet birliği vardır. Orada yaşayanlar bizim akrabamız. Biz her zaman o topraklara akraba, kardeş toprağı ile baktık. Devletlerimiz ve milletlerimiz daima birbirine destek oldu. Manolyamız, Kosova’da düzenlenen büyük bir yardım kampanyası ile buraya getirildi. İnşallah burada ilik nakli olacak. Kosova’da imkanlar kısıtlı olduğu için tedavisini anavatanı Türkiye’de sürdürüyor. Hastane gerekli desteği yapıyor ama tedavi uzun sürdüğü için biraz daha desteğe ihtiyaç var. Tüm halkımızı Manolya’ya destek olmaya davet ediyorum. İlgilenenler Kosova’nın Ankara Büyükelçiliği ile irtibata geçebilirler. Manolya kızımız inşallah kısa sürede ilik nakli olarak sağlığına kavuşacak. Biz de bu süreçte kızımızın yanında olacağız” diye konuştu.

“Türkiye ve Kosova Daima Yan Yana Oldu”

Manolya’yı ziyaret eden Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Sipahi, “Ne zaman Kosova söz konusu olsa, Türkiye’den yardım ve destek geliyor. Bugün de Manolya için birlikteyiz. İnanıyorum ki yardımlaşma ile Manolya’yı sağlığına kavuşturacağız. Desteğini esirgemeyen Kosova ile Türk halklarına, hastane yönetimine ve Milletvekili Metin Gündoğdu’ya teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Benim İçin Dua Edin”

İlik nakli olmak için İstanbul’daki tedavisinin ardından Ankara’ya gelen Manolya Kabaşi ise, “Tedavi olmak için bir yıldır Türkiye’deyim. Buradaki insanlara ve doktorlara çok güveniyorum. Bir çok kişi bana destek oldu. Yanımda olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Benim için dua edin buna çok ihtiyacım var” dedi.