Samsun’da 3,5 yıldır mücadele ettiği kansere yenik düşen lise son sınıf öğrencisi Reyan Kaya (17), gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Samsun’da bir 19 Mayıs Anadolu Lisesinde 3 yıl okuyan, daha sonrasında tedavi olmak için devamsızlık yapınca özel bir okulda öğrenimine devam etmek zorunda kalan Reyan Kaya, 3,5 yıl boyunca kemik kanseri hastalığıyla verdiği mücadeleyi dün kaybetti. Reyan Kaya’nın cenazesi bugün Asri Mezarlığı Adalet Mahallesi Şehir Mezarlığı’nda getirildi. Reyan’ı ailesi, okul arkadaşları, öğretmenleri ve sevenleri cenazesinde yalnız bırakmadı. Arkadaşları ve sevenleri tabutu başında gözyaşları döktü.

"Kızımın başaramadığı tek şey kanseri yenememek”

Kızının okulunu ve okumayı çok sevdiğini vurgulayan baba Mehmet Kaya (51), “Benim kızım gibi hastalığı olan çocuklarımıza normal prosedürler uygulanmasın. Bu çocuklarımızın yaşamı her şeyden önemli. 19 Mayıs Anadolu Lisesinden ayrılmasaydı belki de kızım daha mutlu olacaktı. Okuldan ayrıldıktan sonra kızımın sağlığı her geçen gün biraz daha kötüye gitti. Lisede kızımın devamsızlığını idare edilemeyeceklerini söyleyince özel bir okula almak zorunda kaldık. Çocuğum Anadolu Lisesinde okumayı çok istiyordu. O okulu kazanmak için çok mücadele vermişti ve başardı. Başaramadığı tek şey kanseri yenememek” dedi.

Okul arkadaşları da Reyan’ın kanser olmasına rağmen çok pozitif birisi olduğunu söylediler.

Reyan Kaya’nın cenazesi ikini namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.