Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın talimatı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen hasta, yaşlı ve engelli nakil hizmetleri aralıksız devam ediyor.

Yaşlı, engelli ve yatalak hastaların evde bakımları ve hastanelere taşınma işlemleri; Marmaraereğlisi Belediyesi’nin çalışmaları ile gerek ilçede ikamet eden, gerekse yazlıkçı olarak ikamet eden vatandaşlara tedavi süreleri boyunca belediye bünyesinde bulunan iki adet hasta nakil aracı ve bir adet engelli nakil aracı ile gerçekleştirildiği bildirildi.

Tedavi süresi boyunca vatandaşların ihtiyaçlarını aynı gün içinde karşılamaya özen gösteren Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, il ve ilçe hastanelere gitmek isteyen vatandaşları bizzat evlerinden alarak tedavi süreçleri boyunca onlara hastanede refakat ederek, tekrar evlerine bırakıp vatandaşların ihtiyacı olan hizmeti karşılamaya devam ediyor. 2017 yılı Ekim ayı itibarıyla İstanbul, Tekirdağ ve Edirne illerine ve çevre ilçe hastanelerine kontrol ve tedavi amaçlı olarak 518 hasta, engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlara hizmet sunulduğu bildirildi.

İlçede yaz aylarında misafir olarak gelen ve verilen hizmetten memnun kalan bir vatandaş, “Bizler bu hizmetten çok memnunuz. Geldiğimiz bölgede hastaneden önce araç için randevu almak zorunda kalıyoruz. Ama burada hizmet çok farklı kontrol için hastaneden almış olduğumuz tarihte belediye araç ihtiyacımızı hemen karşılıyor ve böylelikle hiç sıkıntı yaşamıyoruz. Bu da bizi ve hastalarımızı psikolojik olarak rahatlatıyor. Güler yüzlü hizmet anlayışınızın devamını diler, Belediye Başkanımız İbrahim Uyan’a ve ekibine teşekkürlerimizi sunarız” dedi.