Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz’ı ziyaret eden Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı M. Emin Erkoç, bakanlıkların ve Avrupa Birliği’nin (AB) düzenledikleri desteklere yönelik ürettikleri projelerle engelli bireylerin gezerek ve görerek öğrenmeleri arzusunda olduklarını söyledi.

Kırıkkale’de engellilere yönelik eğitim veren kurumların müdürleri, engelli bireylerin aileleri ve Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Derneği Başkanı M. Emin Erkoç, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz’ı ziyaret ederek hem kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek hem de yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Ziyaret sırasında, Dernek Başkanı M. Emin Erkoç, Vali Haktankaçmaz’a sıkıntılarına yönelik gösterdikleri duyarlılık sebebiyle minnettar olduğunu ifade etti.

Hayata geçirdikleri devlet destekli projelerden de bahseden Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı M. Emin Erkoç, “Halk Eğitim destekli EKPSS kursu açıyoruz, İŞKUR destekli servis elemanı ve garsonluk kursu açıyoruz. Burada kursiyer engelliler, 4 ay süren kursta aylık 700 TL harçlık alıyorlar, bilgi ve donanımlarını artırıyorlar. Tüm bunların yanı sıra eğitim öğretim dönemi başlangıcı olması nedeniyle İhtiyacı olan engelli ailelerimizle hayırseverlerimizi buluşturarak eğitim yardımı almalarını sağlıyoruz. İçişleri Bakanlığımız ile diğer bakanlıklarımıza ve AB’ye yapmış olduğumuz projelerimizle gezerek, görerek, eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlamayı arzu ediyoruz” dedi.